Στη δουλειά: 7 πράγματα που προσέχει ΠΑΝΤΑ ο διευθυντής σας

Δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνετε για να αξιολογηθείτε καθημερινά. Ο κάθε διευθυντής παρατηρεί μια σειρά από πράγματα σε σας, είτε το καταλαβαίνετε είτε όχι. Διαβάστε κάποια από αυτά παρακάτω.

Πόσο νωρίς πηγαίνετε

Πηγαίνετε 8, 9 η 10 το πρωί; Κάθε δουλειά έχει διαφορετικά ωράρια. Αλλά εάν εργάζεστε πρωί και πηγαίνετε στις 1 μ.μ στο γραφείο για παράδειγμα, αυτό είναι πρόβλημα.

Πόσο νωρίς φεύγετε

Φεύγετε πρίν από όλους τους συναδέρφους σας; Εάν ναι τότε επίσης αυτόείνια κάτι που πρέπει να προσέξετε διότι ένας διευθυντής κοιτάει πάντα πώς βλέπετε την εργασία. Σαν καταναγκαστικό έργο ή σαν ευχαρίστηση;

Τον τρόπο ντύνεστε

Το παρουσιαστικό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Εάν για παράδειγμα στη δουλειά σας υπάρχει dress code και θα πρέπει να φοράτε ταγιέρ και εσείς φοράτεsneakers και φόρμες τότε και πάλι υπάρχει πρόβλημα. Θα πρέπει να προσαρμόζεστε ενδυματολογικά στην κάθε δουλειά.

Πόσο χρησιμοποιείτε τα social media

Εντάξει, είναι λογικό πλέον να έχετε άμεση σχέση με την τεχνολογία σε πολλές δουλειές, όμως το να είστε στο Facebook και να κάνετε chat, ή να ανεβάζετε χιουμοριστικά βιντεάκια, δεν «χτυπάει» κάλα στα μάτια του διευθυντή.

Τον τρόπο που μιλάτε

Οι λέξεις που χρησιμοποιείτε και ο τρόπος με τον οποίο μιλάτε στους συναδέρφους σας είναι κάτι πολύ βασικό διότι έχει να κάνει με τον χαρακτήρα σας. Το πώς θα διαχειριστείτε μία δύσκολη κατάσταση παίζει πάντα σπουδαίο ρόλο σε κάθε δουλειά.

Εάν έχετε ενταχθεί στην ομάδα

Πώς τα πηγαίνετε με τους συναδέρφους; Θα προδίδατε κάποιον στον διαυθυντή σας για να του κάνετε κακό;  Ή μήπως αυτά τα άτομα που παιρνάτε ώρες καθημερινά τα έχετε εντάξει σε καλούς γνωστούς ή και φίλους; Εάν επιλέξατε το δεύτερο τότε είστε τυχεροί γιατί ο διευθυντής σας θέλει ομαδικότητα και σε καμία περίπτωση άσχημα λόγια πίσω από πλάτες.

Το πώς διαχειρίζεστε το χρόνο σας

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι το πώς οργανώνετε τον χρόνο σας. Για παράδειγμα παραδίδετε εγκαίρως αυτά που σας έχουν ζητηθεί; Η συνέπεια είναι ο χρυσός κανόνας για να σας εκτιμήσει το άτομο που, πριν γίνει διευθυντής είχε όλα τα παραπάνω για να κατακτήσει αυτή τη θέση.

Διαβάστε ακόμη: 

Αποκτήστε το τέλειο σώμα μπαλαρίνας στο σπίτι

Ελένη Πετρουλάκη: Να πώς διατηρεί αυτά τα καλλίγραμμα πόδια

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram