Σαλάτα κινόα με ξινόμηλο

Βράζουμε την κινόα με νερό, αλάτι και καλαμποκέλαιο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά -περίπου 25′- και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο με το χυμό λάιμ, το ξύσμα και το αλάτι μέχρι να πήξει η σάλτσα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε την κινόα. Ανακατεύουμε λίγο ακόμη και βάζουμε στο ψυγείο για 15′-20′. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ποτήρια.

ΥΛΙΚΑ:

1 κούπα κινόα
αλάτι
1 κ.σ. καλαμποκέλαιο
1 1/2 κούπα νερό
2 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
1/4 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)
1 ξινόμηλο κομμένο σε κυβάκια