Ριγκατόνι με σάλτσα τυριών

Στην καρδιά  της Αθήνας βρίσκεται το ΑΛ3Ξ  The Fresh Pasta Bar, ενα ιδιαίτερο εστιατόριο  με έμφαση στα φρέσκα ζυμαρικά, το οποίο έχει φτιαχτεί με μεράκι και αγάπη από τη σεφ Αλεξάνδρα Βασιλάτου και τον πατέρα της.

Η σεφ μας προτείνει μια υπέροχη συνταγή για Ριγκατόνι με σάλτσα τυριών

Για 4 άτομα

Υλικά

50 γραμμ. βούτυρο αγελάδος

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 ml γάλα 100 ml γάλα εβαπορέ

50 γραμμ. τσένταρ

25 γραμμ. φέτα

25 γραμμ. παρμεζάνα

Φρυγανιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο σε μεσαία φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα και το εβαπορέ. Όταν κοχλάσει, σε πολύ σιγανή φωτιά προσθέτουμε τα τυριά μέχρι να λιώσουν και πολύ γρήγορα αφαιρούμε από τη φωτιά.

Τελείωμα: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Τα βάζουμε μέσα στη σάλτσα και τα ανακατεύουμε να δέσουν όλα μαζί. Σερβίρουμε με τη φρυγανιά από πάνω.

επιμέλεια:Κρίστελ Λιάκου

φωτογραφίες:Νίκος Μαλιάκος