#MamaPeinao- O Τάσος Αντωνίου μας δείχνει πώς να φτιάξουμε τέλειες πατάτες φούρνου

Πατάτες φούρνου με μουστάρδα και μέλι από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για πατάτες φούρνου που συνοδεύει ιδανικά κοτόπουλο, μπριζόλες, μπιφτέκια, ψάρι και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Το βράσιμο με τη μαγειρική σόδα δημιουργεί την απίστευτη τραγανή κρούστα, ενώ εσωτερικά οι πατάτες παραμένουν απίστευτα μαλακές. Δοκιμάστε αυτό το κόλπο!

Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες
  • 2 λίτρα νερό
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε ροδέλες ίσου πάχους.
Βράζουμε νερό στην κατσαρόλα. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τη μαγειρική σόδα. Η σόδα θα βοηθήσει τις πατάτες να σχηματίσουν τέλεια τραγανή κρούστα, ενώ εσωτερικά θα παραμείνουν απίστευτα μαλακές όταν ψηθούν στο φούρνο.
Αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Πρέπει να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι χωρίς να διαλύονται. Με τρυπητή κουτάλα τις αφήνουμε να στραγγίξουν για λίγο και τις μεταφέρουμε σε μεγάλο ταψί ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Τις απλώνουμε στο σκεύος. Περιχύνουμε με παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230οC για 30 λεπτά, μέχρι να σχηματίσουν την τέλεια τραγανή κρούστα. Τις ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150ο C.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε τη μουστάρδα με μέλι στις πατάτες μας. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι οι πατάτες μας να γίνουν χρυσαφένιες. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε τις πατάτες φούρνου ζεστές.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα