#MamaPeinao Η συνταγή του Τάσου Αντωνίου για τα πιο τραγανά καλαμαράκια που έχετε δοκιμάσει

Με αυτή τη συνταγή θα πετύχετε εύκολα και γρήγορα τα πιο γευστικά τηγανητά καλαμαράκια με τραγανή, χρυσαφένια κρούστα!

Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 8 λεπτά
Σύνολο 18 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αρκετό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε τα καθαρισμένα καλαμαράκια (χωρίς τα πόδια και το κόκκαλο) και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Στη συνέχεια τα στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Πρέπει να απορροφηθεί η υγρασία για να μπορέσουμε να τα τηγανίσουμε χωρίς να πετάνε λάδι. Τα αλευρώνουμε πολύ καλά.
  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει, τηγανίζουμε σε δόσεις τα καλαμαράκια. Προσέχουμε να μη γεμίσουμε υπερβολικά το τηγάνι για να πετύχουμε τα τέλεια τραγανά καλαμαράκια. Όταν ροδίσουν, τα αναποδογυρίζουμε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά. Τα αποσύρουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα.
  • Τα μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Κατόπιν τα σερβίρουμε στο πιάτο. Αλατίζουμε για επιπλέον γεύση και σερβίρουμε με λεμόνι.