Λινγκουίνι ολικής άλεσης με ντοματίνια

Στην καρδιά  της Αθήνας βρίσκεται το ΑΛ3Ξ  The Fresh Pasta Bar, ενα ιδιαίτερο εστιατόριο  με έμφαση στα φρέσκα ζυμαρικά, το οποίο έχει φτιαχτεί με μεράκι και αγάπη από τη σεφ Αλεξάνδρα Βασιλάτου και τον πατέρα της

Λινγκουίνι ολικής άλεσης με ντοματίνια

Για 4 άτομα

Υλικά

150 ml ελαιόλαδο

6 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο τελείως, σαν πουρές)

400 γραμμ. ντοματίνια πολύχρωμα κομμένα στη μέση

8 γραμμ. φρέσκια ρίγανη

4 γραμμ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Παρμεζάνα

Αλάτι Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεσαία φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (προσοχή μην καεί, μαυρίζει εύκολα το σκόρδο). Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Με το που αρχίζουν να μαλακώνουν τα ντοματίνια, κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη και τον δυόσμο και βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Τελείωμα: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Προσθέτουμε τη σάλτσα και τα βράζουμε για το τελείωμα μαζί. δένουμε τη σάλτσα με παρμεζάνα. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

επιμέλεια:Κρίστελ Λιάκου

φωτογραφίες:Νίκος Μαλιάκος