Λινγκουίνι με μοσχαρίσιο κιμά

Στην καρδιά  της Αθήνας βρίσκεται το ΑΛ3Ξ  The Fresh Pasta Bar, ενα ιδιαίτερο εστιατόριο  με έμφαση στα φρέσκα ζυμαρικά, το οποίο έχει φτιαχτεί με μεράκι και αγάπη από τη σεφ Αλεξάνδρα Βασιλάτου και τον πατέρα της.

Στο Instyle προτείνει μια υπέροχη συνταγή για λινγκουίνι με μοσχαρίσιο κιμά:

Για 4 άτομα

Υλικά

50 ml ελαιόλαδο

100 γραμμ. κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

4 γραμμ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

1 γραμμ. κανέλα σε σκόνη

1 γραμμ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη

450 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά (μοσχαρίσια ελιά)

50 γραμμ. πελτέ ντομάτας

130 ml κόκκινο κρασί

Ζωμό κότας

250 γραμμ. ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα

Γραβιέρα Κρήτης

Γιαούρτι αγελαδινό

Αλάτι Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη δάφνη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε κι αυτόν, μέχρι να πάρει ένα βαθύ καφέ χρώμα απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.Καλύπτουμε όλη την ποσότητα στην κατσαρόλα με ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσει περίπου μία ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, να μαγειρευτεί το κρέας και να έχει χυλώσει ο κιμάς.

Τελείωμα: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά al dente.Τα προσθέτουμε στον κιμά και ανακατεύουμε να μαγειρευτούν μαζί με τη σάλτσα του. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σερβίρουμε με αγελαδινό γιαούρτι από πάνω και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

επιμέλεια:Κρίστελ Λιάκου

φωτογραφίες:Νίκος Μαλιάκος