Chocolate cake castle

1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

2.Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

3. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το γάλα και το περιεχόμενο στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά.

4. Λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί και ένα σκεύος σιλικόνης με σχήμα (αλλιώς 2 στρογγυλά ταψιά). Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

Για το γλάσσο:
Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.

Για τη σάλτσα φράουλας:
Βάζουμε τη φράουλα σε ένα κατσαρολάκι και σκεπάζουμε με τη ζάχαρη, ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρει βράση, αφήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά στη φωτιά. Την αφήνουμε να κρυώσει πριν την χρησιμοποιήσουμε.

ΥΛΙΚΑ:

3 ποτήρια αλεύρι
4 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
½ κ.γ. σόδα
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
4 αυγά
Για το γλάσσο 500 γρ. σοκολάτα
500 ml κρέμα γάλακτος
Για τη σάλτσα φράουλας 250 γρ. φράουλα (κατεψυγμένη)
1 φλιτζάνι ζάχαρη

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα