Cheesecake σε ποτήρια

  1. Βάζουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και το αλάτι στο μούλτι της κουζινομάχης και τα αλέθουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια πούδρα.
  1. Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
  1. Στον κάδο της κουζινομάχης και με τη βοήθεια του αναδευτήρα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  1. Σε άλλο κάδο χτυπάμε τα τυριά με τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη.
  1. Μόλις ενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τη σαντιγί, χτυπάμε και ανακατεύουμε καλά.
  1. Για το σιρόπι, σουρώνουμε τα βύσσινα και βάζουμε το χυμό τους μέσα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη.
  1. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

ΥΛΙΚΑ:

400 γρ. μπισκότα digestive (σε πούδρα)
40 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
400 ml κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
300 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. τυρί mascarpone
1 κ.σ. βανίλια
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι βύσσινο: 250 γρ. βύσσινο σε κονσέρβα
1,5 φλ. ζάχαρη
4-5 κ.σ. κορν φλάουρ (διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό)