Χάστε κιλά χωρίς πρόγραμμα διατροφής

Ακόμα ένας χρόνος που έχετε βάλει στόχο να χάσετε τα κιλά που σας βασανίζουν και σας κρατάνε μακρυά από την εικόνα του εαυτού σας, την οποία έχετε δημιουργήσει με κόπο στο μυαλό σας. Γνωρίζετε βέβαια, ότι το πως βλέπουμε οι ίδιες τον εαυτό μας απέχει από αυτό που είμαστε στην πραγματικότητα και από αυτό που βλέπουν οι γύρω μας.

Πριν όμως ξεκινήσετε κάθε καταστρεπτική για το συκώτι σας δίαιτα και πριν στρεσαριστείτε, μάθετε πως το κλειδί στην απώλεια βάρους είναι η αγάπη που παίρνετε από τους γύρω σας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια μελέτη, τα υποσυνείδητα μηνύματα που μας περνάνε οι κοντινοί μας άνθρωποι -φίλοι και οικογένεια- μπορούν να καθορίσουν το βάρος μας. Για να το αποδείξουν, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Καναδά, University of Waterloo, μέτρησαν το ύψος και το βάρος μιας ομάδας γυναικών και τις ρώτησαν πως αισθάνονταν με το σώμα τους. Μετά από πέντε μήνες, τις ρώτησαν αν οι φίλοι, ο σύντροφός τους ή η οικογένειά τους είχε κάνει κάποια σχετική, παρεμβατική συζήτηση με το βάρος τους -είτε θετική είτε αρνητική. Μετά από τρεις μήνες τις μέτρησαν να δουν αν το βάρος ή η αυτοπεποίθησή τους είχε αλλάξει, από την αρχή της μελέτης.

Γενικά όλες οι συμμετέχουσες πήραν κιλά, αλλά εμείς θα εστιάσουμε σε εκείνες που ανησυχούσαν πιο πολύ για το σώμα τους, από την αρχή της έρευνας, οι οποίες αποδείχτηκε ότι επηρεάζονται πιο πολύ από τις γνώμες των αγαπημένων τους. Αν οι ευάλωτες γυναίκες πάρουν θετικά μηνύματα, είναι πιο πιθανό να χάσουν βάρος ή τουλάχιστον να διατηρήσουν το υπάρχον. Αντιθέτως αν πάρουν αρνητικά σχόλια, είναι σχεδόν σίγουρο, ότι θα προσπαθήσουν υποσυνείδητα να αυξήσουν το βάρος τους.

Τελικά καταλήγουμε πως τα κιλά και η φυσική σωματική μας κατάσταση συνδέεται άρρηκτα με την αυτοπεποίθηση. Αν κάποια από εμάς έχει παραπανίσια κιλά και απουσία αυτοεκτίμησης, ο προστατευτικός παράγοντας είναι ξεκάθαρα τα αγαπημένα μας πρόσωπα και πόσο μάλλον ο σύντροφός μας. Επομένως, σταματήστε τις «γλυκές σπόντες» για το βάρος, στους αγαπημένους σας και προσπαθήστε να τους βοηθήσετε με μια πραγματική γλυκιά κουβέντα.

Διαβάστε ακόμα: