Αυτό είναι το πιο ερωτικό γράμμα όλων των εποχών

Γραμμένο το 1994 το τρυφερό γράμμα ψηφίστηκε ως το ερωτικότερο γράμμα όλων των εποχών σε βρετανική ψηφοφορία που διεξήγαγε o Beagle Street ενόψει της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και δεν ήταν άλλο παρά εκείνο το ευχετήριο γράμμα που είχε γράψει ο θρύλος της country μουσικής Johnny Cash για τα γενέθλια της γυναίκας του Τζόουν , όταν εκείνη δηλαδή έκλεινε τα 65 της χρόνια.

«…Μέρες σαν κι αυτή συνειδητοποιώ πόσο τυχερός είναι που μοιράζομαι τη ζωή μου με την σπουδαιότερη γυναίκα που έχω ποτέ γνωρίσει. Ακόμη και σήμερα με συναρπάζεις και με εμπνέεις» γράφει μεταξύ άλλων στο συγκινητικό του γράμμα ο μουσικός θρύλος, και συνεχίζει λέγοντας : «… Είσαι το αντικείμενο του πόθου μου, ο Νο.1 γήινος λόγος που υπάρχω», κλέβοντας τις καρδιές των αναγνωστών που ανέδειξαν το γράμμα του το ερωτικότερο γράμμα όλων των εποχών ξεπερνώντας το ερωτικό γράμμα του Winston Churchill στην «αγαπημένη του Clemmie» στο οποίο της εκδηλώνει την «απέθαντη αγάπη» (“undying love”)που νιώθει για εκείνη (που βρέθηκε στην δεύτερη θέση), αλλά και εκείνο του Βασιλιά Ερρίκου του VII που «χτυπημένος από το βέλος του έρωτα» στη δεύτερη γυναίκα του Anne Boleyn το 1527, το οποίο ήρθε στην τρίτη θέση.

Άλλα διάσημα ερωτικά γράμματα που βρέθηκαν στο top 10 των πιο ερωτικών γραμμάτων όλων των εποχών, ήταν εκείνο του Ernest Hemingway στην Marlene Dietrich (4η θέση), του Ναπολέοντα στην Ζοζεφίνα (5η θέση), του Richard Burton στην Elizabeth Taylor (6η θέση), του Beethoven στην «Αθάνατη Αγαπημένη» του, της οποίας η ταυτότητα παραμένει μέχρι και σήμερα μυστήριο (8η θέση) αλλά και του Jimi Hendrix στο κορίτσι του, στην οποία λέει «Να απλώσει τα φτερά της και να πετάξει (10η θέση).

Το γράμμα του Johnny Cash:

«23 Ιουνίου, 1994
Οντένσε, Δανία.

Χρόνια πολλά Πριγκίπισσα,

Μεγαλώσαμε και συνηθίσαμε ο ένας στον άλλοΣκεφτόμαστε το ίδιοΔιαβάζουμε ο ένας το μυαλό του άλλουΞέρουμε τι θέλει ο άλλος χωρίς καν να χρειαστεί να το ζητήσειΜερικές φορές μπορούμε να τσατίζει ο ένας τον άλλοΊσως μερικές φορές να παίρνουμε ο ένας τον άλλο δεδομένο.

Αλλά μια στο τόσοόπως και σήμερα, κάθομαι και το σκέφτομαι και συνειδητοποιώ πόσο τυχερός είμαι να μοιράζομαι τη ζωή μου με τη σπουδαιότερη γυναίκα που γνώρισα ποτέ. Ακόμη και σήμερα με συναρπάζεις και με εμπνέεις.  Με επηρεάζεις προς το καλύτερο. Είσαι το αντικείμενο του πόθου μου, ο Νο.1 γήινος λόγος που υπάρχωΣ ‘αγαπώ τόσο πολύ.

Χρόνια πολλά πριγκίπισσα,

John»

Πηγή; Joytv.gr