Μύθος ή αλήθεια; Μπορεί η κατανάλωση καρότων να αλλάξει όντως την απόχρωση της επιδερμίδας μας;
Credit: Hailey Bieber/Instagram

Κατά καιρούς, οι τάσεις στον χώρο της ομορφιάς μπορεί να φαντάζουν αντιφατικές. Άλλοτε μας θέλουν μαυρισμένες με έντονες φακίδες, άλλοτε λευκές σαν πορσελάνινες κούκλες, και κάποιες φορές ροδαλές με ζωντανά ζυγωματικά που λάμπουν από υγεία.

Ποτέ ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε συνδέσει την ομορφιά με την πορτοκαλί απόχρωση. Να όμως που μια νέα τάση έρχεται να ανατρέψει τους κανόνες. Πώς; Απλά τρώγοντας καρότα!

Μύθος ή αλήθεια;

Κάποιες φορές, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διακρίνουμε την αλήθεια από τον μύθο. Η πρόκληση της φετινής σεζόν λοιπόν, ήρθε από μία χρήστη του tik tok, η οποία υποστήριξε ότι ενίσχυσε την απόχρωση της επιδερμίδας της τρώγοντας τρία μεγάλα καρότα κάθε μέρα. Από τότε, πολλοί ακολούθησαν το παράδειγμά της, ανεβάζοντας βίντεο που επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα. Μέχρι και τα προϊόντα αυτο-μαυρίσματος αντικατέστησαν με το δημοφιλές λαχανικό.

Τι λένε όμως οι ειδικοί;

Πώς λειτουργεί το μαύρισμα με τα καρότα

Η αλήθεια είναι ότι η κατανάλωση καρότων μπορεί πράγματι να αλλάξει την απόχρωση της επιδερμίδας μας. Ο βασικός λόγος είναι το βήτα καροτένιο, ένας φυσικός χρωστικός παράγοντας που περιέχεται σε αυτά. Σε κάποιες περιπτώσεις, η υπερκατανάλωση τροφών πλούσιων σε βήτα καροτένιο μπορεί να οδηγήσει σε καροτοναιμία, μια κατάσταση όπου η επιδερμίδα αποκτά μια κίτρινο-πορτοκαλί απόχρωση. Αυτό συμβαίνει κυρίως στα σημεία του σώματος όπου η επιδερμίδα είναι πιο παχιά, όπως τα χέρια και τα πόδια.

Για να δούμε αποτελέσματα όμως, χρειάζεται να καταναλώνουμε καθημερινά περίπου τρία καρότα για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες!

@isabelle.lux

Carrots >>>>> #beautyfood #beautyhacks #carrottan Carrot tan skin hack Self tanner hack Natural fake tan

♬ original sound – Isabelle ⚡️ Lux

Είναι Ασφαλές;

Παρόλο που το κόλπο με τα καρότα μπορεί να λειτουργεί, η υπερκατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε τοξικότητα βιταμίνης Α. Είναι πάντα σημαντικό να τηρείτε την αρχή της μετριοπάθειας στη διατροφή σας. Όλες οι τροφές και τα συμπληρώματα έχουν οφέλη εντός μέτρου, ενώ όταν καταναλώνονται σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες.

Καρότο κανείς;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα