Ο καφές είναι ένα από τα ροφήματα που απολαμβάνουμε σχεδόν καθημερινά. Πολλές φορές μάλιστα, δεν σταματάμε στον πρωινό αλλά απολαμβάνουμε περισσότερους μέσα στην ημέρα. Τα οφέλη του πολλά και γνωστά. Ωστόσο σύμφωνα με τον γαστρεντερολόγο Δρ Saurabh Sethi, τρία κοινά λάθη που κάνουμε με τον καφέ, επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας.
Προσθέτουμε ζάχαρη
Η ζάχαρη προκαλεί απότομες αυξήσεις στη γλυκόζη του αίματος και οδηγεί σε φλεγμονή και αντοχή στην ινσουλίνη, με αποτέλεσμα την παχυσαρκία. Ο Δρ Sethi προτείνει τη χρήση στέβιας χωρίς ερυθριτόλη ή άλλου είδους γλυκαντικού χωρίς ζάχαρη.
Δεν επιλέγουμε οργανικό
Ο καφές είναι από τα πιο ραντισμένα φυτά με φυτοχημικά, τα οποία περνούν στην τροφική αλυσίδα και στο σώμα μας. Ο Δρ Sethi συνιστά να επιλέγουμε οργανικό καφέ που παράγεται με βιώσιμες μεθόδους γεωργίας.
Δεν επιλέγουμε τα πιο σκούρα χαρμάνια
Τα πιο σκούρα χαρμάνια περιέχουν μικρότερη ποσότητα καφεΐνης, η οποία είναι πιο φιλική προς το στομάχι. Για όσους υποφέρουν από παλινδρόμηση, ο Δρ Sethi προτείνει να αλλάξουν ποικιλία και να επιλέξουν πιο σκούρα χαρμάνια αντί να κόψουν τον καφέ.