Ζωή Λάσκαρη: Η σπάνια φωτογραφία με τη Χλόη Λιάσκου από τα γυρίσματα της ταινίας “Μερικοί το προτιμούν κρύο”

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία με τη Ζωή Λάσκαρη και τη Χλόη Λιάσκου στην παραλία της Κινέτας το καλοκαίρι του 1962 από τα γυρίσματα της ταινίας “Μερικοί το προτιμούν κρύο”.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Η Ζωή Λάσκαρη (δεξιά) με την Χλόη Λιάσκου και τον μακιγιέρ Νίκο Ξεπαπαδάκο το καλοκαίρι του 1962 στην παραλία της Κινέτας στα πλαίσια των γυρισμάτων της μουσικής κωμωδίας του Γιάννη Δαλιανίδη και της Φίνος Φιλμ “Μερικοί το προτιμούν κρύο”.

Ο Νίκος Ξεπαπαδάκος μαζί με τον Σταύρο Κελεσίδη υπήρξαν μόνιμοι συνεργάτες του Φίνου και οι δύο κορυφαίοι του είδους στην Ελλάδα. Στα μέσα της δεκαετίας του ’40 ξεκινάει την καριέρα του ως ηθοποιός συμμετέχοντας συνολικά σε οκτώ ταινίες ανάμεσα στις οποίες το “Έγκλημα στο Κολωνάκι” και το “Μια ζωή την έχουμε”. Κατά την συμμετοχή του το 1952 στην ταινία “Μαύρη Γη” στην Απείρανθο Νάξου, ο μακιγιέρ Γιώργος Σταυρακάκης δεν μπορεί να μεταβεί στο νησί και μετά από προτροπή του σκηνοθέτη Στέλιου Τατασόπουλου αναλαμβάνει ο ίδιος για πρώτη φορά το μακιγιάζ των ηθοποιών. Τ

ην ίδια χρονιά ο Φίνος του προτείνει να εργασθεί στην εταιρεία του όπου θα παραμείνει για είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια αναλαμβάνοντας το μακιγιάζ για περισσότερες από εξήντα ταινίες. Με πρωτοποριακά και εφευρετικά τεχνάσματα δημιουργεί εκπληκτικά αποτελέσματα μεταμορφώνονται κάθε φορά τους ηθοποιούς για τις ανάγκες του ρόλου παρά τα φτωχά και ελλιπή για την εποχή μέσα που διαθέτει. Το “Μερικοί το προτιμούν κρύο” προβάλλεται στις 10 Ιανουαρίου του 1963 στους κιν/φους Αττικόν, Σελέκτ, Κοτοπούλη, Έλλη, Άστρον, Τριανόν, Ριβόλι και Αρζεντίνα κατακτώντας την πρώτη θέση εισπρακτικά ανάμεσα στις 82 ταινίες της σαιζόν. Αποτελεί την πρώτη συνεργασία της Ρένας Βλαχοπούλου με την κιν/φική εταιρεία όπου ουσιαστικά εκτοξεύει και το άστρο της στην κορυφή και την πρώτη μουσική κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη για να ακολουθήσουν στην συνέχεια μια σειρά θρυλικών μιούζικαλ που γράφουν ιστορία στο ελληνικό σινεμά.

Μια ταινία γεμάτη δροσιά, καλοκαίρι, πολύχρωμα πλάνα, υπέροχα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα καθώς και εκπληκτικές ερμηνείες των Ντίνου Ηλιόπουλου, Ρένας Βλαχοπούλου, Κώστα Βουτσά πλαισιωμένες από τις εκρηκτικές εμφανίσεις της Μάρθας Καραγιάννη και της Ζωής Λάσκαρη. Η απόλυτη αποτύπωση του λαμπερού κιν/φικού μιούζικαλ στην Ελλάδα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα