Βρετανία: Αυτοκτόνησε 19χρονη αξιωματικός μετά από σεξουαλική παρενόχληση ανωτέρου της

Σοκ έχει προκαλέσει στην Βρετανία, η είδηση της αυτοκτονίας μια 19χρονης στρατιωτικού τον Δεκέμβριο του 2021, μετά από σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν από ανώτερό της.

Το θύμα βρέθηκε νεκρό στο στρατόπεδο Λάρκχιλ και, για τις συνθήκες υπό τις οποίες έδωσε τέλος στη ζωή της έρευνα διεξήγαγε ο βρετανικός στρατός.

Σε δημοσίευμα του BBC αναφέρεται ότι, η έφηβη στρατιώτης πυροβολικού Τζέισλι Μπεκ, βρέθηκε νεκρή σε στρατώνα του Λάρκχιλ στο Γουίλτσαϊρ της Αγγλίας. Το βρετανικό μέσο έχει στη διάθεσή του το δελτίο αναφοράς του στρατού, στο οποίο γίνεται λόγος για μία περίοδο έντονης και ανάρμοστης συμπεριφοράς» απέναντι στην αυτόχειρα, ενώ η εσωτερική έρευνα σημειώνει ότι υπήρξε αιτιώδης σχέση ανάμεσα στην παρενόχληση που υπέστη το νεαρό κορίτσι και της αυτοκτονίας του. Όπως τονίζεται στην αναφορά, η Μπεκ υπέστη συνεχή σεξουαλική παρενόχληση για τουλάχιστον δύο μήνες. «Αν οι ανάρμοστες συμπεριφορές σταμάτησαν μία εβδομάδα πριν τον θάνατό της, φαίνεται πως ήδη είχαν επηρεάσει ανεπανόρθωτα τον ψυχισμό του κοριτσιού», υπογραμμίζεται.

Όπως αναφέρεται, το στέλεχος του στρατού, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ξεκίνησε να παρενοχλεί το κορίτσι θέλοντας να συνάψει σχέση μαζί του. Η Μπεκ τον απέρριψε, λέγοντάς του ότι είχε αγόρι. Ο ανώτερός της στρατιωτικός, στη συνέχεια, άρχισε να την καταδιώκει στέλνοντάς της SMS και αφήνοντάς της φωνητικά μηνύματα. Όπως σημειώνεται στο έγγραφο, η Μπεκ, μόνο μέσα στον Οκτώβριο του 2021, δέχθηκε από τον ανώτερό της πάνω από 1.000 μηνύματα. Τους επόμενους δύο μήνες αυτά αυξήθηκαν στα 3.500.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι, στα μηνύματά του προς το θύμα, ο θύτης εκδήλωνε ακραία ελεγκτική συμπεριφορά, επιμένοντας πόσο ήθελε την έφηβη κατ’ επανάληψη και ρωτώντας τη συνεχώς αν είναι με άλλους. Αρχικά, το κορίτσι επιχείρησε να τον δει φιλικά.

Ωστόσο, μερικές εβδομάδες πριν την αυτοκτονία, έχει καταγραφεί σε μήνυμα να αναφέρει πως, «δεν μπορώ να χειριστώ πια την κατάσταση, με έχει καταβάλλει». Ο άντρας προσπαθούσε να προσεγγίσει την Μπεκ και με άλλα αθέμιτα μέσα αφού, ως υπεύθυνος για τις μεταφορές της, κανόνιζε να βρίσκεται μαζί της σε διάφορες εξορμήσεις και επαγγελματικά ταξίδια. Σύμφωνα με την οικογένειά της, υπήρξε περιστατικό κατά το οποίο η ίδια «έτρεμε από το σοκ», εξαιτίας της συμπεριφοράς του σε ξενοδοχείο που διέμεναν στο πλαίσιο των υποχρεώσεών τους.

«Δεν μπορείς να μπλοκάρεις εύκολα το αφεντικό σου»

Στο βρετανικό μέσο μίλησε και η μητέρα της αυτόχειρα, σημειώνοντας ότι, η κόρη της, λόγω του συμπονετικού χαρακτήρα της, δεν κατάφερε να βάλει ξεκάθαρα όρια στον αδίστακτο παρενοχλητή της. Όπως είπε, αφήνοντας αιχμές ότι, ο στρατιωτικός, εκμεταλλευόταν την εξουσία που τού έδινε ο στρατός πάνω στην κόρη της, «η πιο απλή λύση θα ήταν να τον μπλοκάρει, αλλά δεν μπορείς να μπλοκάρεις έτσι εύκολα το αφεντικό σου».

Πηγή: real.gr

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα