“Βόμβα” στην Eurovision: Η ΕBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα έξι κριτικών επιτροπών
Photo by Stefania D'Alessandro/Getty Images

Η EBU αποκάλυψε ότι εντοπίστηκαν παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα έξι κριτικών επιτροπών έπειτα από τη δεύτερη πρόβα του Β’ Ημιτελικού της Eurovisiion 2022.

“Κατά την ανάλυση της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών στη δεύτερη πρόβα του δεύτερου ημιτελικού εντοπίστηκαν παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα έξι χωρών”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση”.

Kαι προσθέτει:

“Προκειμένου να συμμορφωθεί με τις Οδηγίες Ψηφοφορίας του Διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με τον εκλογικό εταίρο της για να υπολογίσει ένα υποκατάστατο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για κάθε ενδιαφερόμενη χώρα τόσο για τον Δεύτερο Ημιτελικό όσο και για τον Μεγάλο Τελικό (υπολογισμένο με βάση τα αποτελέσματα άλλων χωρών με παρόμοια μοτίβα ψηφοφορίας)”.

Η πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής Βικτώρια Χαλκίτη τόνισε στην εκπομπή «Τι λες τώρα!» ότι η όλη διαδικασία της ψηφοφορίας είναι ιδιαίτερα αυστηρή.

«Ο καθένας είναι μόνος του. Έχει συμβολαιογράφο, έχει άνθρωπο και από την ΕΒU και μας ελέγχει. Ούτε συζητάμε, ούτε σχολιάζουμε. Μπροστά μας έχουμε κάποιο άτομο που μας επιτηρεί. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, για παράδειγμα “Ά! Αυτό είναι τέλειο!”», εξήγησε.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα