Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς επηρέασε την υγεία της ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου
Credit: The Royal Family/Ιnstagram

Τα βλέμματα όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στο Κάστρο του Μπαλμόραλ και τη βασίλισσα Ελισάβετ, της οποίας η κατάσταση της υγείας φέρεται να παρουσίασε φοβερή επιδείνωση.

Στο προσκεφάλι της σπεύδουν όλα τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ενώ η ανησυχία είναι έντονη για την 96χρονη βασίλισσα, που ενώ έχει γερή κράση, δείχνει πως από τη στιγμή που έχασε τον βράχο της, τον πολυαγαπημένο της σύζυγο, πρίγκιπα Φίλιππο έπειτα από 73 χρόνια κοινής πορείας, έχει καταπέσει.

Τα προβλήματα υγείας

Μετά τον Απρίλιο του 2021 και τον θάνατο του Δούκα του Εδιμβούργου, η βασίλισσα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο του 2021 άρχισε να εμφανίζεται υποβασταζόμενη σε μπαστούνι και έγινε γνωστό ότι αντιμετωπίζει αρκετά κινητικά προβλήματα. Μάλιστα, τον ίδιο μήνα είχε ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι της στη Βόρεια Ιρλανδία, έπειτα από ιατρική συμβουλή, ενώ πέρασε ένα βράδυ στο νοσοκομείο.

Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, η βασίλισσα δεν παρέστη στην τελετή για την Ημέρα Μνήμης λόγω έντονου πόνου στην πλάτη και επέλεξε να μην γιορτάσει τα Χριστούγεννα παραδοσιακά με τη βασιλική οικογένεια στο Sandringham, εν μέρει λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 στο διάστημα των γιορτών. Τον Φεβρουάριο το Παλάτι ανακοίνωσε πως η βασίλισσα Ελισάβετ είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό: “Η Μεγαλειότητά της αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος, αλλά αναμένεται να συνεχίσει τις ελαφριές υποχρεώσεις στο Ουίνδσορ την ερχόμενη εβδομάδα” αναφερόταν στην ανακοίνωση των Ανακτόρων.

Κατά τους λαμπερούς τριήμερους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της, η βασίλισσα έκανε μόλις τρεις εμφανίσεις. Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν τον Ιούλιο, όταν παρέστη με την κόρη της, πριγκίπισσα Anne στα εγκαίνια του κτιρίου του Thames Hospice. Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, διόρισε επίσημα τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας, τη 15η που διόρισε η ίδια στα 70 χρόνια μοναρχίας της. Ωστόσο, αυτή ήταν η πρώτη φορά που εκτέλεσε το καθήκον της από το Κάστρο του Μπαλμόραλ και όχι από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το μεσημέρι της 8ης Σεπτεμβρίου, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η βασίλισσα είχε τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση λόγω της ανησυχίας των γιατρών της.

Στο Μπλαμόραλ ταξίδεψαν αμέσως αρχικά ο πρίγκιπας Κάρολος και η Camilla, όπως και ο πρίγκιπας William οι άμεσοι διάδοχοι στον θρόνο. Ακολούθησαν τα υπόλοιπα παιδιά της, όπως και ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα