Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη φωτογραφία από τον τάφο της
19 September 2022, Great Britain, London: Pallbearers carry the coffin of Queen Elizabeth II, draped in the royal standard, with the crown, orb and scepter after the state ceremony before the funeral of Queen Elizabeth II in Westminster Abbey. Tucked into the floral wreath was a personal letter from King Charles III to his deceased mother. On it was written, "In loving and faithful memory. Charles R." . Hundreds of thousands of people are expected on the streets of London to pay their last respects to the Queen at the state funeral for Elizabeth II. Photo: Christian Charisius/dpa (Photo by Christian Charisius/picture alliance via Getty Images)

Στη δημοσιότητα έρχεται η πρώτη φωτογραφία από τον τάφο της βασίλισσας Ελισάβετ. Στη φωτογραφία φαίνεται η νέα απλή μαύρη μαρμάρινη πλάκα που φέρει χαραγμένο το όνομα της αείμνηστης βασίλισσας, η οποία ετάφη δίπλα στον αγαπημένο της σύζυγο πρίγκιπα Φίλιππο.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα επιτράπηκε στους πιστούς να εισέλθουν στο Μνημείο του βασιλιά Γεωργίου Στ’ για εκκλησιαστικές λειτουργίες μετά τη συγκινητική ιδιωτική ταφή της Αυτής Μεγαλειότητας το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα κάποιος να φωτογραφίσει τον τάφο.

Το όνομα της βασίλισσας ήταν γραμμένο μαζί με αυτό του πατέρα της Γεωργίου Στ’, της μητέρας της και του αείμνηστου συζύγου της που πέθανε πέρυσι σε ηλικία 99 ετών. Είναι η πρώτη φορά που τα ονόματα της βασίλισσας και του Φίλιππου εμφανίζονται μαζί στο μνημείο του βασιλιά Γεωργίου Στ’ στο μαύρο βελγικό μάρμαρο, καθώς μια προηγούμενη εικόνα που κυκλοφόρησε το 2002 έδειχνε μόνο τα χρυσά γράμματα για τον Γεώργιο Στ’ και τη βασιλομήτορα μαζί με τις ημερομηνίες γέννησης και θανάτου τους.

Κατά σειρά αναγράφεται: Γεώργιος ΣΤ’ 1895-1952, Ελισάβετ 1900-2002, Ελισάβετ Β’ 1926-2022, Φίλιππος 1921-2021. Μεταξύ των δύο ζευγαριών υπάρχει ένα αστέρι, το διακριτικό του Τάγματος του Garter, του παλαιότερου και ευγενέστερου τάγματος ιπποτισμού της χώρας. Και οι τέσσερις ήταν μέλη του Τάγματος και το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου βρίσκεται το μνημείο, είναι το πνευματικό του σπίτι.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα