Βασιλιάς Κάρολος: Δέχτηκε νέα επίθεση με αυγά
Photo by Neil Mockford/Getty Images

Νέα επίθεση με αυγά δέχθηκε ο βασιλιάς Κάρολος περίπου έναν μήνα μετά το περιστατικό στο Γιορκ.

Ο βασιλιάς Κάρολος επισκεπτόταν το Λούτον όταν τη στιγμή που χαιρετούσε το συγκεντρωμένο πλήθος ένας άνδρας του έριξε ένα αυγό . Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του για κοινή επίθεση.

Οι σωματοφύλακες επενέβησαν γρήγορα για να απομακρύνουν τον βασιλιά από το σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό, στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στο Λούτον.

Η αστυνομία του Μπεντφορντσάιρ επιβεβαίωσε ότι ένας ύποπτος συνελήφθη και τώρα ανακρίνεται. Ο βασιλιάς δεν φάνηκε να ενοχλείται και συνέχισε να χαιρετά το πλήθος, αφού προχώρησε σε διαφορετικό σημείο.

Ο βασιλιάς έδειχνε χαλαρός παρά το γεγονός ότι σε δύο μέρες αναμένεται η κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, που όπως φαίνεται και από τα trailer, θα ρίξει σκιές στα Ανάκτορα, με την Kate Middleton να στοχοποιείται ιδιαίτερα, καθώς η πριγκίπισσα της Ουαλίας εμφανίζεται και στα δύο trailer.

Tο σημερινό περιστατικό έρχεται τέσσερις εβδομάδες αφού ο 23χρονος Patrick Thelwell συνελήφθη αφού έριξε αυγά στον βασιλιά και τη βασιλική σύζυγο στο Γιορκ. Το βασιλικό ζεύγος επισκεπτόταν την πόλη στις 9 Νοεμβρίου για τα αποκαλυπτήρια αγάλματος της αείμνηστης βασίλισσας, όταν ένα μέλος του κοινού πέταξε τέσσερα αυγά, τα οποία δεν πέτυχαν το βασιλικό ζεύγος. Αργότερα ο δράστης ταυτοποιήθηκε ως πρώην φοιτητής του Πανεποστημίου του Γιορκ που ήταν υποψήφιος στο Γιορκ με τους “Πράσινους” στις τοπικές εκλογές το 2019. Αργότερα υποστήριξε ότι του απαγορεύεται να μεταφέρει αυγά δημοσίως ή να πλησιάζει στα 500 μέτρα τον βασιλιά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα