Βαγγέλης Σειληνός: 25 χρόνια από τον θάνατο του “Έλληνα Νουρέγιεφ” – Το βίντεο-αφιέρωμα της Finos Film

O Βαγγέλης Σειληνός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 1998 σε ηλικία 62 ετών κατά τη διάρκεια εγχείρησης ανοιχτής καρδιάς. Η Finos Film τιμά τη μνήμη του “Έλληνα Νουρέγιεφ”¨ με ένα βίντεο-αφιέρωμα που θα σας ταξιδέψει στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

“Πολυσχιδής, αεικίνητος και ταλαντούχος καλλιτέχνης, ο Βαγγέλης Σειληνός ήταν θεαματικός χορευτής, ευφάνταστος χορογράφος και ηθοποιός με άνεση και ζωηράδα στις ερμηνείες του. Τον ανακάλυψε ο Μανώλης Καστρινός στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ενώ η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στην «Θεία από το Σικάγο» το 1957. Ακολούθησαν ακόμα δέκα ταινίες με την Φίνος Φιλμ, στις οποίες ξεδίπλωσε το ταλέντο του τόσο ως ηθοποιός όσο και ως χορευτής και χορογράφος.

Ο Βαγγέλης Σειληνός πέθανε σαν σήμερα το 1998, στα 62 του χρόνια και τον θυμόμαστε μέσα από στιγμές του στις ταινίες «Παράνομοι Πόθοι», «Η Θεία από το Σικάγο», «Ο Ψεύτης», «Η Παριζιάνα», «Μαριχουάνα Στοπ», «Γοργόνες και Μάγκες», «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι» και «Γυμνοί στο Δρόμο», αναφέρεται στην ανάρτηση της Finos Film.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα