Τζένη Ρουσσέα: Η Ζακυνθινή αρχόντισσα του θεάτρου και του σινεμά στην πρώτη της επαγγελματική εμφάνιση σε ηλικία 20 ετών

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μια σπάνια φωτογραφία της Τζένης Ρουσσέα από την πρώτη της επαγγελματική εμφάνιση στο σινεμά στη ρομαντική ταινία της Νόβακ Φιλμ “Πρέπει να τα παντρέψουμε”, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γρηγόρη Ξενόπουλου “Σαν τα πουλάκια”.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Η 20χρονη Τζένη Ρουσσέα φοιτήτρια τότε της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, στην πρώτη επαγγελματική της εμφάνιση στο σινεμά στην ρομαντική ταινία της Νόβακ Φιλμ “Πρέπει να τα παντρέψουμε”, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γρηγόρη Ξενόπουλου “Σαν τα πουλάκια”, η οποία προβάλλεται για πρώτη φορά στις αίθουσες το 1953.

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, μαθήτρια γυμνασίου στην Ζάκυνθο, έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με την μεγάλη οθόνη με ένα μικρό πέρασμα ως κομπάρσος στην δραματική ταινία “Ο κόκκινος βράχος” που αποτελεί κιν/φική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Γρηγόρη Ξενόπουλου. Το συγκεκριμένο έργο είναι το πρώτο που γράφει στην δημοτική ο σπουδαίος Έλληνας συγγραφέας και κυκλοφορεί το 1905. Μια συγκλονιστική ιστορία πάθους και αγάπης ανάμεσα σε δύο πρώτα ξαδέρφια που δεν μπορούν να παντρευτούν λόγω συγγένειας και παρά την έγκριση στην συνέχεια από τον Πατριάρχη είναι πλέον αργά καθώς η κοπέλα χάνει την ζωή της πέφτοντας από τον κόκκινο βράχο.

Το 1948 ο παραγωγός Χρήστος Σπέντζος προτείνει στον σκηνοθέτη Γρήγορη Γρηγορίου την μεταφορά της τραγικής αυτής ιστορίας στο σινεμά με τους Λυκούργο Καλλέργη και Ίντα Χριστινάκη στους πρώτους ρόλους παρά την αρχική σκέψη να τους αναλάβουν οι Γιώργος Παππάς και Έλλη Λαμπέτη αντίστοιχα. Τα γυρίσματα ξεκινούν το φθινόπωρο του 1948 στην Μπόχαλη αποτυπώνοντας με υπέροχο τρόπο τις ομορφιές της εξοχικής Ζακύνθου πριν τον μεγάλο σεισμό του ’53, με κυρίαρχα στοιχεία τον έρωτα, την δροσιά και την νεανική ξενοιασιά μέχρι το τραγικό φινάλε του έργου.

Η πρεμιέρα γίνεται με μεγάλη επιτυχία στις 3 Ιανουαρίου του 1949 με τον συγγραφέα να μην μπορεί δυστυχώς να παραστεί λόγω προβλημάτων υγείας που τον έχουν καθηλωμένο στο κρεβάτι. Η αγαπημένη Ζακυνθινή αρχόντισσα του θεάτρου και του κιν/φου Τζένη Ρουσσέα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες της γενιάς της που διέγραψε μια λαμπρή πορεία σχεδόν εβδομήντα χρόνων, ξεχωρίζοντας πάντα με το ταλέντο και την αριστοκρατική φινέτσα της την οποία διατηρεί αναλλοίωτη μέχρι σήμερα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα