Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη ηθοποιός στο θεατρικό σανίδι τα Χριστούγεννα του 1966 – Σπάνια φωτογραφία
Τζένη Καρέζη

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία της Τζένης Καρέζη από την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Το κορίτσι της καμπίνας 15” τα Χριστούγεννα του 1966.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Ανήμερα των Χριστουγέννων του 1966 η Τζένη Καρέζη ανεβάζει στο θέατρο “Χατζηχρήστου” την κωμωδία του Ζακ Ντεβάλ “Το κορίτσι της καμπίνας 15” (φωτογραφία), σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη, σκηνοθεσία Μιχάλη Μπούχλη και την συμμετοχή στον θίασο των Στέφανου Ληναίου, Μαρίας Φωκά και Σπύρου Κων/πουλου.

Στην λαμπερή πρεμιέρα παρευρίσκονται γνωστά ονόματα της καλλιτεχνικής και κοινωνικής ζωής του τόπου καθώς και πλήθος θαυμαστών που επιθυμούν να την απολαύσουν από κοντά την γιορτινή αυτή μέρα και να την συγχαρούν αργότερα στο στολισμένο καμαρίνι της. Το έργο συνεχίζεται όλη την χειμερινή σαιζόν μέχρι και τον Μάιο του 1967 πραγματοποιώντας τεράστια επιτυχία και το οποίο έκανε πρεμιέρα μία εβδομάδα μετά το πρόωρο τέλος της παράστασης “Βίβα Ασπασία” που ανεβάζει η αγαπημένη ηθοποιός τον Οκτώβριο του ’66.

Μια δραματική κωμωδία με εκπληκτικές εναλλαγές ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα που διαδραματίζεται στα χρόνια της Κατοχής και γράφεται ειδικά για εκείνη από την εξαιρετική πένα του σημαντικού θεατράνθρωπου Ιάκωβου Καμπανέλλη. Παρά την μεγάλη ανταπόκριση και τον ενθουσιασμό του κοινού που γεμίζει καθημερινά το θέατρο “Χατζηχρήστου”, το έργο δέχεται δριμύτατη επίθεση από τους κριτικούς με την αιτιολογία ότι εναντιώνεται στο πνεύμα της εθνικής αντίστασης, με αποτέλεσμα να κατέβει ενάμιση μήνα αργότερα.

Η Τζένη φανερά απογοητευμένη από την άδικη επίθεση, δηλώνει αργότερα πως δεν έχει πονέσει ποτέ τόσο πολύ στο θέατρο όσο με τo συγκεκριμένο γεγονός και η δοκιμασία αυτή αποτελεί μια αφορμή για να το αγαπήσει περισσότερο όσο ποτέ. Η θριαμβευτική πορεία που ακολουθεί τα επόμενα χρόνια μέσα από μνημειώδεις ερμηνείες σε έργα ρεπερτορίου, επιβεβαιώνει το πάθος και την λατρεία της στην σκηνή, με το κοινό να την ακολουθεί πιστά μέχρι το τέλος σε κάθε θεατρικό της εγχείρημα.
Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη και ευτυχία σε όλους.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα