Τόλης Μαστρόκαλος: Έφυγε από τη ζωή ο μπασίστας του θρυλικού συγκροτήματος “Σπυριδούλα”

Μία από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής ροκ σκηνής, ο Τόλης Μαστρόκαλος, έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη στους φίλους και θαυμαστές του.

Ο Τόλης Μαστρόκαλος ήταν μέλος του θρυλικού συγκροτήματος «Σπυριδούλα» και υπήρξε στενός φίλος και συνεργάτης του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Αν και το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα λόγω της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας που έπασχε, τον περασμένο Φεβρουάριο συμμετείχε στην θεατρική – μουσική παράσταση «Ο Άγνωστος Πρίγκιπας: Παύλος Σιδηρόπουλος», του Ανδρέα Ζαφείρη στο Θέατρο 2510.

Η παράσταση ήταν βασισμένη στη ζωή και την πορεία του Παύλου Σιδηρόπουλου με τον οποίο συνυπήρξαν στους «Σπυριδούλα» από τη δεκαετία του 1970. Ο Τόλης Μαστρόκαλος ήταν ο μπασίστας των «Σπυριδούλα» στο θρυλικό δίσκο «Φλου», ένα LP που άφησε την σφραγίδα του στην ελληνική ροκ.

Μετά την διάλυση του συγκροτήματος «Σπυριδούλα», ο Τόλης Μαστρόκαλος συμμετείχε σε διάφορα συγκροτήματα και μουσικές πρωτοβουλίες – μεταξύ τους και η Εταιρεία Καλλιτεχνών που δημιούργησε ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Στην συνέχεια πέρασε στο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ όπου δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα