Το Εδιμβούργο καλεί τις στρίπερ… να χορεύουν ντυμένες

Το να βγαίνει μία στρίπερ από τα ρούχα της ως μέρος του χορευτικού της προγράμματος φαίνεται πως είναι ουσιαστικό μέρος της δουλειάς της. Ωστόσο, στη Σκωτία τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν καθώς όσοι απασχολούνται στη βιομηχανία έχουν ενημερωθεί ότι μπορούν να παραμείνουν στις δουλειές τους, αρκεί να… ντυθούν.

Περίπου 100 χορεύτριες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της ανεργίας, αφού το συμβούλιο χρησιμοποίησε νέες εξουσίες για να κλείσει και τα τέσσερα strip club στη σκωτσέζικη πρωτεύουσα.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η οργάνωση United Sex Workers έχει συγκεντρώσει 20.000 λίρες για να καταπολεμήσει την απόφαση, σύμφωνα με τους νόμους περί ισότητας.

Ωστόσο, η Mandy Watt, αναπληρώτρια επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Εδιμβούργου όπου κυριαρχούν οι Εργατικοί, δήλωσε πως οι χώροι ενηλίκων μπορούν να παραμείνουν ανοιχτοί όσο οι γυναίκες χορεύουν με τα ρούχα τους. Όπως είπε:

“Κατανοώ τις ανησυχίες για τους ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους, αλλά οι χώροι θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για να παραμείνουν ανοιχτοί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να μην επιμένουν στις γυναίκες να χορεύουν γυμνές. Δεν χρειάζεται να το κάνουν αυτό για να λειτουργήσουν”.

Και πρόσθεσε:

“Δεν θα πήγαινα σε αυτούς τους χώρους για να τους συναντήσω γιατί αυτό θα ήταν ανάρμοστο για έναν δημοτικό σύμβουλο. Πιστεύω ότι η απαγόρευση ήταν η σωστή απόφαση γιατί αυτά τα κλαμπ αποδυναμώνουν τις γυναίκες. Δεν βοηθούν την άποψη που έχει η κοινωνία για τις γυναίκες και τη θέση τους στον κόσμο. Θέλω να δω τις γυναίκες να αντιμετωπίζονται με σεβασμό”.

Η Georgie, χορεύτρια από το Εδιμβούργο, τόνισε:

“Το λέω στις φεμινίστριες όπως η Mandy Watt… Η δουλειά είναι δουλειά και το στριπτίζ είναι πραγματική δουλειά. Πολλοί άνθρωποι εργάζονται με μοναδικό σκοπό να μπορούν να πληρώνουν ενοίκιο και να αγοράζουν τρόφιμα. Το να βγαίνουμε από τα ρούχα μας δεν διαφέρει σε κάτι”.

Η κυβέρνηση της Nicola Sturgeon χαρακτήρισε το στριπτίζ ως “μορφή βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών”. Η Sturgeon υποστήριξε τα συμβούλια στην απαγόρευση των κλαμπ, λέγοντας ότι «η αξιοπρέπεια και η μεταχείριση των γυναικών» πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα