Tim Samuel: Η φωτογραφία που θα συμβεί μια φορά στη ζωή
Credit: Tim Samuel

Ο Αυστραλός φωτογράφος Τim Samuel κατάφερε να τραβήξει μια φωτογραφία που γίνεται μια φορά στη ζωή ενώ έκανε ελεύθερη κατάδυση στα ανοιχτά του The Pass στον Bayron Bay, στη βόρεια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Οι υπέροχες εικόνες παρουσιάζουν το παράξενο θέαμα ενός ψαριού κολλημένο μέσα σε μια μέδουσα. Ακόμη πιο ασυνήθιστο είναι ότι, σύμφωνα με τον Samuel, το παγιδευμένο ψάρι ήταν σε θέση να ελέγξει πού κινούνταν οι μέδουσες, σαν κάποιο είδος ενός ζωντανού και αναπνεόμενου υποβρυχίου.

Credit: Tim Samuel


Τα πλάνα φαίνονται να αποτυπώνουν την έκφραση της απόλυτης φρίκης (ή μήπως είναι σύγχυση;) στο πρόσωπο του φτωχού μικρού ψαριού, που ήταν εγκλωβισμένο στη ζελέ-φυλακή του. Φωτογράφος για περισσότερα από πέντε χρόνια και εκπαιδευτής σερφ πριν από αυτό, ο Samuel ισχυρίζεται ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο σε όλα τα χρόνια που πέρασε στο νερό.

Credit: Tim Samuel

Παρά το ανήσυχο πρόσωπο του ψαριού, ο Ίαν Τίμπετς, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ, εξήγησε στο Australian Geographic ότι «είναι δύσκολο να πει κανείς αν μόλις «φυλακίστηκε» μέσα στη μέδουσα ή αν το ψάρι είναι χαρούμενο που βρίσκεται εκεί».

Ορισμένες ράτσες ψαριών αναζητούν καταφύγιο κάτω από τα τσιμπήματα των μεδουσών, οπότε ίσως αυτός ο μικρός έχασε λίγο το σημάδι του. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι φωτογραφίες του Samuel κερδίζουν σίγουρα το βραβείο για το πιο παράξενο θέαμα της ημέρας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα