Terry Hall: Πέθανε ο τραγουδιστής των The Specials στα 63 του
Credit: @thespecials/Τwitter

Άλλη μια σημαντική απώλεια στον χώρο της μουσικής καθώς έφυγε από τη ζωή ο Terry Hall, ο τραγουδιστής των The Specials, σε ηλικία 63 ετών έπειτα από μία “σύντομη ασθένεια”.

Τα μέλη του συγκροτήματος ανακοίνωσαν τον θάνατο του Hall με ανάρτησή τους στο twitter όπου αναφέρθηκαν στη μουσική και τις ερμηνείες του Hall που “συνοψίζουν την ουσία της ζωής”.

Οι The Specials δημιουργήθηκαν στην πατρίδα του Hall, το Κόβεντρι το 1977, από τους Jerry Dammers, Lynval Golding και Horace Panter – με τους Hall, Neville Staple, Roddy Byers και John Bradbury να εντάσσονται έναν χρόνο αργότερα.

Το συγκρότημα αρχικά ονομαζόταν The Automatics, πριν αλλάξει το όνομά του σε The Coventry Automatics, The Specials AKA The Automatics και τελικά, το 1978, σταθεροποιήθηκε στους The Specials.

Το συγκρότημα έγινε διάσημο με το ska και το rocksteady στιλ του και με το ότι παρείχε ένα μουσικό σκηνικό στην οικονομική ύφεση, την αστική παρακμή και το κοινωνικό “κάταγμα” στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Tο συγκρότημα χωρίστηκε το 1981, με τους Hall, Golding και Staple να σχηματίζουν τους Fun Boy Three, ενώ οι Dammers και Bradbury κυκλοφόρησαν άλμπουμ με το όνομα The Special AKA, το οποίο δημιούργησε το επιτυχημένο single Free Nelson Mandela το 1984.

Οι Fun Boy Three πέτυχαν τέσσερα UK top 10 single στη διάρκεια που ήταν μαζί, ώσπου ο Hall έφυγε από το συγκρότημα το 1983 για να δημιουργήσει τους The Colourfield με τα πρώην μέλη των Swinging Cats, Toby Lyons και Karl Shale.

Αφού έκανε μια σειρά σόλο πρότζεκτ και συνεργασίες, το 2008 ανακοινώθηκε ότι οι The Specials θα αναμορφώνονταν για μια σειρά συναυλιών και πιθανών και κυκλοφορία νέας μουσικής.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο Hall και πέντε μέλη του συγκροτήματος εμφανίστηκαν στο μουσικό φεστιβάλ Bestival υπό την ονομασία Very ‘Special’ Guests.

Ο Terry Hall είχε δύσκολα και προβληματικά νιάτα, καθώς όταν ήταν 12 ετών τον απήγαγε ένας καθηγητής του, είχε πει στο The Spectator το 2019: “Με απήγαγαν, με πήγαν στη Γαλλία και με κακοποίησαν σεξουαλικά για τέσσερις ημέρες” είχε πει. “Και μετά με γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο και με εγκατέλειψαν στην άκρη του δρόμου”.

Είπε ότι το περιστατικό τον άφησε με κατάθλιψη εφ’ όρου ζωής και τον έκανε να εγκαταλείψει την εκπαίδευση σε ηλικία 14 ετών, αφού εθίστηκε στο Valium που του είχε συνταγογραφηθεί.

“Δεν πήγα στο σχολείο, δεν έκανα τίποτα. Απλώς καθόμουν στο κρεβάτι μου στριφογυρίζοντας για οκτώ μήνες”

Η μουσική έγινε μια μορφή παρηγοριάς και ο Hall έγινε μέλος σε μια τοπική punk μπάντα, τους Squad, και τότε έγραψε το πρώτο τραγούδι, το “Red Alert”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα