Τεράστιος Μίλτος Τεντόγλου: Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα – “Πέταξε” στα 8.52μ.

Στην κορυφή της Ευρώπης βρέθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος πραγματοποίησε ασύλληπτο άλμα στα 8,52μ. και κέρδισε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μόναχο.

Να σημειωθεί ότι ο Τεντόγλου στην τέταρτη προσπάθειά του προσγειώθηκε στα 8.52μ. και έκανε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος και παράλληλα ρεκόρ αγώνων στο Ευρωπαϊκό Στίβου.

Ο Τεντόγλου χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, καθώς το μεσημέρι προηγήθηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο βάδην στα 35 χιλιόμετρα.    

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά το άκυρο πρώτο άλμα του, ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε δυναμικά στο δεύτερο. Αν και πάτησε αρκετά πίσω στη βαλβίδα έκανε επίδοση 8,23μ. για ν’ ανεβεί στην πρώτη θέση. Και στην 3η προσπάθειά του φάνηκε πως “καθάρισε” το χρυσό μετάλλιο καθώς πέταξε στα 8,35. Όμως, φύλαγε το καλύτερο… για την 4η προσπάθειά του. Με άλμα στα 8,52, οκτώ εκατοστά κάτω από το ατομικό ρεκόρ του (8,60μ.) σε ανοικτό στίβο, ασημένιος στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, “έγραψε” με χρυσά γράμματα το όνομά του και στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Τεντόγλου σταμάτησε μετά την 4η προσπάθεια, καθώς δεν ένιωθε απειλή πλέον για το χρυσό μετάλλιο. 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα