Ταϊλάνδη: Αγωνία στο Παλάτι για τη 44χρονη πριγκίπισσα – Kατέρρευσε ενώ έκανε τζόκινγκ
Credit: royaloffice.th

Ώρες αγωνίας περνά η βασιλική οικογένεια της Ταϊλάνδης, καθώς η 44χρονη πριγκίπισσα Bajrakitiyabha, κόρη του βασιλιά, έπαθε καρδιακή προσβολή, ενώ έκανε τζόκινγκ και βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη.

Η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Vajiralongkorn κατέρρευσε, ενώ εκπαίδευε τα σκυλιά της, βορειοανατολικά της Μπανγκόκ, σύμφωνα με το Παλάτι. Η 44χρονη μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο και στη συνέχεια ακολούθησε αεροδιακομιδή της με ελικόπτερο στην Μπανγκόκ, όπου νοσηλεύεται. Το Παλάτι περιέγραψε την κατάστασή της “σταθερή έως έναν βαθμό”, ενώ στη δήλωση κάνει λόγο για καρδιακή πάθηση.

Ο ανταποκριτής του BBC στην Μπανγκόκ τόνισε πως τα ιατρικά δελτία από το παλάτι της Ταϊλάνδης είναι συνήθως ασαφή και αινιγματικά και από μία μόνη δήλωση που εκδόθηκε για την πριγκίπισσα Bajrakitiyabha, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή της.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει κάτι για την κατάσταση της υγείας της τη δεδομένη στιγμή. Υπάρχουν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η κατάστασή της είναι πολύ πιο σοβαρή απ’ ό,τι φέρεται.

Η πριγκίπισσα είναι η κόρη της πριγκίπισσας Soamsawali, της πρώτης συζύγου του βασιλιά, και το μεγαλύτερο παιδί του. Είναι μέρος του στενού κύκλου του πατέρα της από τη στιγμή που διαδέχτηκε τον βασιλιά Bhumibol το 2016, και έγινε ανώτερη αξιωματικός στην προσωπική φρουρά του βασιλιά. Είναι εμφανώς η πιο επιτυχημένη από τον εσωτερικό βασιλικό κύκλο, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική από δύο Πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Ο βασιλιάς Vajiralongkorn δεν έχει ορίσει ακόμη τον διάδοχο στον θρόνο, αλλά η πριγκίπισσα Bajrakitiyabha θεωρείται ευρέως ως η πιο κατάλληλη διάδοχος.

Ως ένα από τα τρία παιδιά του βασιλιά, που έχουν επίσημους τίτλους, έχει το δικαίωμα στον θρόνο βάσει του νόμου της διαδοχής του Παλατιού του 1924. Αγαπά τη γυμναστική και επίσης έχει μακρά ιστορία υπέρ της ποινικής μεταρρύθμισης στην Ταϊλάνδη. Μιλά για τα δικαιώματα των γυναικών κρατουμένων, καθώς η Ταϊλάνδη έχει έναν από τους υψηλότερους πληθυσμούς στον κόσμο.

Ήταν πρέσβειρα της Ταϊλάνδης στην Αυστρία από το 2012 έως το 2014.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα