Στο Ιράκ η Angelina Jolie – Συναντήθηκε με επιζώντες της γενοκτονίας οκτώ χρόνια μετά τις επιθέσεις του ISIS
Credit: Nadia’s Initiative

H Angelina Jolie συνεχίζει το ανθρωπιστικό της έργο και την ακτιβιστική της δράση.

Η Χολιγουντιανή σταρ, γνωστή για τις ευαισθησίες της και τη δράση της για τους πρόσφυγες, βρέθηκε στο Ιράκ και επισκέφθηκε την περιοχή Σιντζάρ στα βόρεια της χώρας θέλοντας να ελέγξει την πρόοδο που σημειώθηκε για την ανάπλαση της περιοχής. Παράλληλα, με αυτήν την επίσκεψη ήθελε να υπογραμμίσει τις ανάγκες των επιζώντων οκτώ χρόνια μετά τη γενοκτονία των Γιαζίντι από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Credit: Nadia’s Initiative

Στο πλευρό της Jolie ήταν και η ακτιβίστρια Nadia Murad, η οποία δραπέτευσε από την αιχμαλωσία του ISIS πριν ιδρύσει τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Nadia’s Initiative. Οι δύο γυναίκες επισκέφτηκαν το σπίτι και το χωριό της παιδικής ηλικίας της Murad καθώς και άλλα σημεία στην περιοχή όπου ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ηγείται των προσπαθειών ανάκαμψης.

Η Nadia Murad είναι βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης και επιζών της γενοκτονίας και της σεξουαλικής βίας που υποστηρίζει την ισότητα των φύλων, την πρόληψη της σεξουαλικής βίας που σχετίζεται με συγκρούσεις και την ανοικοδόμηση κοινοτήτων σε κρίση.

Η Angelina Jolie και η Nadia Murad συναντήθηκαν με γυναίκες και παιδιά που επέζησαν από τη γενοκτονία του 2014, κατά την οποία το ISIS επιτέθηκε συστηματικά στην εθνοθρησκευτική μειονότητα των Γιαζίντι της περιοχής.

Οι επιθέσεις του ISIS σκότωσαν χιλιάδες και εκτόπισαν εκατοντάδες χιλιάδες, καθώς περισσότερες από 6.000 γυναίκες και παιδιά υποδουλώθηκαν και η μεγάλη πλειοψηφία των υποδομών στην περιοχή καταστράφηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Nadia’s Initiative.

Credit: Nadia’s Initiative

Είναι τιμή μου που επιστρέφω στο Ιράκ, αυτή τη φορά για να υποστηρίξω το έργο της φίλης μου Nadia Murad και άλλων ντόπιων Γιαζίντι που ξαναχτίζουν τις ζωές και τις κοινότητές τους μετά τη φρίκη“, είπε η Jolie σε δήλωση μέσω της Nadia’s Initiative.

Και πρόσθεσε: “Έχω δει την πρόοδο που έχουν σημειώσει, αλλά και την ανάγκη για μακροπρόθεσμη διεθνή δέσμευση στην υποστήριξη του έργου και της ηγεσίας τους. Οι επιζήσαντες των Γιαζίντι συνεχίζουν να αγωνίζονται με τραύματα, ανασφάλεια, εκτοπισμό και αργή πρόοδο στις αποζημιώσεις. Συνάντησα οικογένειες που εξακολουθούν να αναζητούν απαντήσεις για τα αγαπημένα τους πρόσωπα που αγνοούνται και άλλες που δεν έχουν ακόμη υποστήριξη για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Οι ντόπιοι εδώ δουλεύουν για να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Αξίζουν σεβασμό και στήριξη” επεσήμανε η σταρ.

Οι φωτογραφίες από το Nadia’s Initiative

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα