Στην αντεπίθεση η Amal Clooney μετά τις επικρίσεις
Η Amal Clooney με κυματιστά μαλλιά
Credit: Dimitris Hair/Instagram

Στο στόχαστρο βρέθηκε η Amal Clooney λόγω Παλαιστίνης. Τώρα, φιλοπαλαιστινιακοί TikTokers αναγκάζονται να επανεκτιμήσουν την κριτική τους στην Amal, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήταν πίσω από την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει εντάλματα σύλληψης σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα.

@millennialrox

Replying to @carolindagli She’s apparently strolling around her 8 million dollar home in France these days with their latest puppy, awww how sweet. #amalclooney #georgeclooney

♬ original sound – Call me Rox ✌️

Μεταξύ αυτών που στοχοποιήθηκαν για εντάλματα ήταν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, οι οποίοι κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου.

@millennialrox

Replying to @iheartpuppies123 I’m using the terminology from the report even though we can debate on it given the relationship of occupier/occupied and that under international law, Israel does not have the right to self-defense but the Palestinians have a right to resist the occupation (as long as it’s not directed towards civilians, otherwise those are considered war crimes). #amalclooney

♬ original sound – Call me Rox ✌️

Πριν από αυτή την εξέλιξη, η Amal κατηγορήθηκε ότι δεν χρησιμοποίησε το βήμα της για να αναδείξει την υποτιθέμενη δυσχερή θέση του παλαιστινιακού λαού. Ο πατέρας της δικηγόρου είναι Λιβανέζος και η μητέρα της σουνίτισσα μουσουλμάνα παλαιστινιακής καταγωγής.

“Υπηρέτησα σε αυτή την επιτροπή επειδή πιστεύω στο κράτος δικαίου και στην ανάγκη προστασίας των ζωών των πολιτών‘, έγραψε η Clooney σε δήλωσή της σχετικά με τον ρόλο της στην κατάθεση των ενταλμάτων.

Ο νόμος που προστατεύει τους αμάχους στον πόλεμο αναπτύχθηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια και ισχύει σε κάθε χώρα του κόσμου, ανεξάρτητα από τους λόγους μιας σύγκρουσης’.

Τουλάχιστον ένας χρήστης του TikTok συνέκρινε την Amal με τον DJ Khaled, τον Παλαιστίνιο-Αμερικανό μουσικό θρύλο που παρέμεινε σιωπηλός για τα θέματα.

@abcnewsaus

For months Amal Clooney was criticised online for her silence on the Israel-Gaza war, and now she’s revealed what she’s been working on for the past 4 months. To personalise your news & stay in the know, download the ABC News app via the link our bio.    #AmalClooney #Clooney #Law #Lawyer #ABCNews

♬ original sound – ABC News Australia

Μία άλλη, η MillennialRox, είπε ότι η Amal ασχολείται περισσότερο με τον χολιγουντιανό τρόπο ζωής της παρά με τις φρικαλεότητες στη Γάζα. Η MillenialRox επεσήμανε, επίσης, ότι η Amal είχε καταδικάσει έντονα την εισβολή του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Τον Ιανουάριο, ο χρήστης Bored Bedouin δημοσίευσε ένα βίντεο λέγοντας: “Είναι πραγματικά απογοητευτικό το γεγονός ότι αυτή η ηρωίδα για τα αραβικά κορίτσια έχει γυρίσει την πλάτη της χωρίς να πει ούτε μια λέξη για τον παλαιστινιακό αγώνα ή τη γενοκτονία στη Γάζα”.

Η επιτροπή αποτελείτο από εμπειρογνώμονες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και του διεθνούς ποινικού δικαίου, ενώ δύο από τα μέλη της είναι πρώην δικαστές σε ποινικά δικαστήρια στη Χάγη, όπου εδρεύει το ΔΠΔ, έγραψε η Clooney. Πρόσθεσε ότι η απόφασή τους ήταν ομόφωνη. Η επιτροπή δημοσίευσε επίσης ένα δημοσίευμα σχετικά με τη σύστασή της στους Financial Times τη Δευτέρα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα