Σπύρος Φωκάς: Το συγκινητικό “αντίο” της Finos Film στον σπουδαίο ηθοποιό

O Σπύρος Φωκάς έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 86 ετών. Η Finos Film αποχαιρέτησε τον σπουδαίο ηθοποιό με μια συγκινητική ανάρτηση στα social media.

“Σήμερα το πρωί πέταξε για την γειτονιά των αγγέλων ο αγαπημένος μας ηθοποιός Σπύρος Φωκάς. Γοητευτικός, ταλαντούχος και χαμηλών τόνων, ο Σπύρος ήταν από τους πρώτους Έλληνες ηθοποιούς που έκανε διεθνή καριέρα παίζοντας δίπλα σε μεγάλους σταρ όπως η Λάιζα Μινέλι, ο Αλέν Ντελόν και ο Σιλβέστερ Σταλόνε.

Ο Σπύρος Φωκάς μαζί με τους Αλέν Ντελόν και Κλαούντια Καρντινάλε. Στα δεξιά ο Λουκίνο Βισκόντι. Από τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Ρόκο και τα Αδέλφια Μου» (Rocco e i suoi fratelli‎), μια παραγωγή του 1960.

Η αγάπη του για την Ελλάδα, όμως, τον γύριζε πάντα πίσω στον τόπο του, χαρίζοντας μας λίγες αλλά αξιόλογες εμφανίσεις στο ελληνικό σινεμά, όπως στις ταινίες «Εγωισμός» και «Στεφανία» αμφότερες του Γιάννη Δαλιανίδη.

«Αυτός ο ξερός κρότος της κλακέτας θα σε συνοδεύει σε όλες τις σκηνές της ζωής σου, σαν να ‘ναι και αυτή σινεμά μέχρι να φτάσεις στους τίτλους τέλους». – Σπύρος Φωκάς

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Αντίο Σπύρο”, αναφέρει η ανάρτηση.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα