Sean Penn: Βαρύ πένθος για τον σταρ – Πέθανε η μητέρα του
Photo by Al Seib/Los Angeles Times via Getty Images

Έφυγε από τη ζωή η βετεράνος ηθοποιός Eileen Ryan, στα 94 της χρόνια, η οποία ήταν η μητέρα του Sean Penn, του επίσης ηθοποιού Chris Penn και του συνθέτη Michael Penn.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 16 Οκτωβρίου 1927. Το 1957, η Ryan γνωρίστηκε με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Leo Penn στις πρόβες του θεατρικού “Iceman Cometh”. Παντρεύτηκαν λίγους μήνες μετά και παρέμειναν μαζί για 41 χρόνια, έως τον θάνατο του Leo, το 1998. Απέκτησαν τρεις γιους.

@BrownGJ2/twitter

Στη διάρκεια της καριέρας της που διήρκεσε περίπου έξι δεκαετίες, η Ryan υποδύθηκε τη γιαγιά του Sean και του Chris στην ταινία του 1986 “At Close Range”, ενώ εμφανίστηκε και στην ταινία του 1995 “The Crossing Guard” που είχε γράψει και σκηνοθετήσει ο Sean. Αξιοσημείωτοι είναι οι ρόλοι της στις ταινίες: Winter People, Judgement in Berlin, Parenthood, Magnolia, The Pledge, Anywhere but Here, The Assassination of Richard Nixon, All the King’s Men, Feast, A Shape of Error, I Am Sam και The Indian Runner.

New Line Cinema/Everett Collection

Η τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 2016 στο ρομαντικό δράμα “Rules Don’t Apply” όπου πρωταγωνιστούσαν οι Lily Collins, Alden Ehrenreich, Annette Bening, Taissa Farmiga, Martin Sheen και Warren Beatty, ο οποίος είχε γράψει και σκηνοθετήσει την ταινία.

Επίσης, εμφανίστηκε σε σειρές όπως “Goodyear Playhouse”, “Studio One”, “The Detectives”, “The Twilight Zone”, “Outlaws”, “Bonanza”, “Matlock”, “NYPD Blue” και “Men of a Certain Age”.

Ο γιος της Michael έκανε μια ανάρτηση στο twitter όπου ανακοίνωσε τον θάνατο της μητέρας του.

Πέθανε στο σπίτι της στις 9 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Sean Penn. Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες για την αιτία θανάτου της.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα