Σε «Σταύρος Ξαρχάκος» «βαπτίζεται» το 14ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας

Τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο θα τιμήσει το 14ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας. Συγκεκριμένα, μαθητές και καθηγητές αποφάσισαν να δώσουν το όνομα του Σταύρου Ξαρχάκου στο σχολείο τους, αποτίοντας φόρο τιμής στα σημαντικά που έχει προσφέρει στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Η τελετή ονοματοδοσίας παρουσία του ίδιου του συνθέτη, θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 19.45 μ.μ. στην Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102Α).

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τη χορωδιακή συναυλία του 14ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας και στη συνέχεια οι μαθητές του σχολείου θα παρουσιάσουν δραματοποιημένα τραγούδια ενταγμένα σε αφήγηση του παραμυθιού «Ο Συνθέτης Ξακουστός στη Χαμογελοχώρα». Θα ακολουθήσει προβολή για το έργο του μουσικοσυνθέτη.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης τόνισε ότι χωρίς δεύτερη σκέψη ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Διευθυντή του 14ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας Αντώνη Κυρμπάτσου για την ονοματοδοσία του σχολείου σε «Σταύρος Ξαρχάκος» και σημείωσε ότι αυτή η απόφαση αποσκοπεί να τιμήσει τον μουσικοσυνθέτη  που έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Ο διευθυντής του 14ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας Αντώνης Κυρμπάτσος ανέφερε ότι «Ο Σταύρος Ξαρχάκος αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πολιτισμικό κεφάλαιο για τη πατρίδα μας αλλά και για την πόλη μας, την Κοκκινιά. Ιδιαίτερα μάλιστα το τραγούδι του «Νυν και αεί», στο οποίο γίνεται σαφής αναφορά στα γεγονότα του μπλόκου της Κοκκινιάς, μας ωθεί σχεδόν αυτονόητα να συνδέσουμε το 14ο Δημοτικό Σχολείο της Νίκαιας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον μαρτυρικό τόπο της Μάντρας, με το όνομά του. Δεν σας κρύβω ότι αυτό το τραγούδι κι αυτή η συγκεκριμένη γωνιά υπήρξαν ο κυρίαρχος λόγος για τον οποίο επέλεξα προσωπικά να αναλάβω καθήκοντα διευθυντή στο συγκεκριμένο σχολείο, γι’ αυτό και η πρώτη μου ενέργεια από αυτή τη θέση ήταν η πρόταση να αποκτήσει το σχολείο μας το προσωνύμιο «Σταύρος Ξαρχάκος».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα