Salman Rushdie: Σε αναπνευστήρα μετά την επίθεση με μαχαίρι στη Νέα Υόρκη – Τα νεότερα για την κατάστασή του
Getty Images

Ο Salman Rushdie είναι σήμερα σε αναπνευστήρα και πιθανότατα θα χάσει ένα μάτι, αφού μαχαιρώθηκε έως και 15 φορές από έναν ύποπτο τον οποίο η αστυνομία έχει αναγνωρίσει ως άνδρα από το Νιου Τζέρσεϊ “με συμπάθεια προς την ιρανική κυβέρνηση”.

AP

O αιμόφυρτος Rushdie, που δεχόταν απειλές θανάτου από το καθεστώς του Ιράν από το 1989, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Ο ατζέντης του Andrew Wylie ενημέρωσε για την κατάστασή του ξημερώματα ώρα Ελλάδας. “Τα νέα δεν είναι καλά” είπε ο Wylie. “Ο Salman πιθανότατα θα χάσει το ένα του μάτι. Tα νεύρα στο χέρι του κόπηκαν και το συκώτι του ήταν μαχαιρωμένο και κατεστραμμένο¨.

Σε βίντεο 3 λεπτών άνθρωποι ακούγονται να ουρλιάζουν, ενώ αρκετά μέλη του κοινού ορμούν στη σκηνή και συνωστίζονται γύρω από τον δράστη που είχε συλληφθεί από αστυνομικό.

AP

Πρόκειται για τον 24χρονο Hadi Matar, ο οποίος επιτέθηκε και μαχαίρωσε τον συγγραφέα έως και 15 φορές, συμπεριλαμβανομένων του λαιμού και της κοιλιάς, ενώ αυτός ετοιμαζόταν να μιλήσει σε λογοτεχνική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα