Quinn Redeker: Πέθανε ο ηθοποιός της θρυλικής σαπουνόπερας “Μέρες αγάπης”
Credit: Young & The Restless @YRInsider/Twitter

Ο Quinn Redeker, ο οποίος πρωταγωνίστησε στη θρυλική σαπουνόπερα “Μέρες αγάπης” πέθανε σε ηλικία 86 ετών.

Ο Redeker πέθανε στις 20 Δεκεμβρίου, στο Λος Άντζελες, από φυσικά αίτια. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από την οικογένειά του, σύμφωνα με το Deadline.

Ο ηθοποιός υποδυόταν τον Alex Marshall στις “Μέρες Αγάπης” από το 1979 έως το 1987, έναν ήρωα που πήγε φυλακή για ασφαλιστική απάτη.

Επίσης, είχε υποδυθεί τον Rex Sterling στην άλλη θρυλική σαπουνόπερα “Ατίθασα νιάτα” από το 1987 έως το 1994. Πριν από τον ρόλο του Sterling, είχε παίξει δύο άλλους χαρακτήρες στη σειρά.

Στον επίσημο λογαριασμό της σαπουνόπερας “Ατίθασα Νιάτα” απέτισαν φόρο τιμής στον Redeker, σημειώνοντας ότι “ευλόγησε” τη σειρά με τους χαρακτήρες του.

Ο Redeker κέρδισε δύο υποψηφιότητες για ένα Daytime Emmy Award για τον καλύτερο Β’ ρόλο σε δραματική σειρά για τον ρόλο του ως Rex Sterling.

Ο Redeker ήταν επίσης σεναριογράφος και ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για το σενάριο για την κλασική ταινία του 1978 “The Deer Hunter”, με πρωταγωνιστές τους Robert De Niro, Christopher Walken και Meryl Streep.

Η άλλη κινηματογραφική του δουλειά περιελάμβανε το “The Candidate” του 1972 και το “The Electric Horseman” του 1979 – και οι δύο με τον ηθοποιό Robert Redford – και το “Ordinary People” του 1980, που κέρδισε τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Redford και Καλύτερης Ταινίας.

Συμμετείχε επίσης σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως “CSI: Miami”, “Fantasy Island”, “Starsky & Hutch”, “The Bob Newhart Show”, “Ironside”, “That Girl”, “The Six Million Dollar Man”, “Barnaby Jones”, “Adam-12”, “Bonanza” και “Sea Hunt”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα