Πριγκίπισσα Kako της Ιαπωνίας: Ανέλαβε τα καθήκοντα της αδερφής της και γιορτάζει τα 28α γενέθλιά της με επίσημα πορτρέτα
Credit: japannews/Courtesy of the Imperial Household Agency

Η πριγκίπισσα Kako της Ιαπωνίας γιόρτασε τα 28α γενέθλιά της με νέα επίσημα πορτρέτα, αφού ανέλαβε τα επίσημα καθήκοντα που εγκατέλειψε η μεγαλύτερη αδερφή της πριγκίπισσα Μako, η οποία μετεγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη με τον κοινό θνητό σύζυγό της.

Η Kako, ανιψιά του αυτοκράτορα Naruhito, επέλεξε να ντυθεί σε χρωματικές αποχρώσεις του μπεζ και κρεμ για τη φωτογράφιση στην αυτοκρατορική κατοικία Akasaka στο Τόκιο στις 2 Δεκεμβρίου, πριν γιορτάσει τα γενέθλιά της σήμερα.

Η μικρότερη κόρη του πρίγκιπα διαδόχου Akishino και της πριγκίπισσας Kiko έχει περάσει τον τελευταίο χρόνο καλύπτοντας ενεργά τα καθήκοντα της μεγαλύτερης αδελφής της, Mako Komuro, που μετεγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη το 2021, μετά τον γάμο της, σύμφωνα με τους Japan Times.

Η πριγκίπισσα Kako ανέλαβε ως επίτιμος πρόεδρος της Ιαπωνικής Ένωσης Αντισφαίρισης και πρόεδρος της Ιαπωνικής Ένωσης Kogei μετά την αποχώρηση της αδελφής της. Επίσης, επισκέφτηκε φέτος εκδηλώσεις αστικών πράσινων υποδομών, στις οποίες συνήθιζε να παρευρίσκεται η αδελφή της.

Αναφέρθηκε ότι η πρώην πριγκίπισσα Mako εργάζεται εθελοντικά, χωρίς μισθό, στο Μητοπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, αφού παραιτήθηκε από τους τίτλους της και τα 1,3 εκατ. δολ. αποζημίωσης, προκειμένου να παντρευτεί τον αγαπημένο της από το κολέγιο, που είναι ένας κοινός άνθρωπος.

Τον Νοέμβριο, αποκαλύφθηκε ότι ο σύζυγος της Mako, Kei Komuro, πέρασε τις εξετάσεις δικηγόρων της Νέας Υόρκης έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες.

Στο μεταξύ, η Mako εργάζεται στο εμβληματικό μουσείο Τέχνης, στο τμήμα της ασιατικής συλλογής, βοηθώντας στη δημιουργία μιας έκθεσης ζωγραφικής εμπνευσμένης από τη ζωή ενός μοναχού του 13ου αιώνα που εισήγαγε τον Βουδισμό στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τους Japan Times.

Λέγεται ότι μαζί με τον σύζυγό της και ανερχόμενο δικηγόρο Kei Komuro ζουν σ’ ένα πολυτελές διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στην περιοχή του Hell’s Kitchen, που είναι μόλις 10 λεπτά απόσταση από το Μουσείο. Το ζευγάρι ήταν αρραβωνιασμένο για οκτώ χρόνια προτού παντρευτεί τον Οκτώβριο του 2021 σε μία μικρή πολιτική τελετή στο Τόκιο.

Επειδή μόνο τα αρσενικά μέλη της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας επιτρέπεται να παντρεύονται κοινές θνητές, η απόφαση της Mako να παντρευτεί από αγάπη σημαίνει ότι δεν θεωρείται πλέον πριγκίπισσα και ότι τυχόν μελλοντικοί γιοι δεν θα είναι στη γραμμή διαδοχής της αυτοκρατορίας.

Η Mako και ο Kei γνωρίστηκαν το 2013 όταν και οι δύο σπούδαζαν στο Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο έξω από το Τόκιο, όπου αυτή σπούδασε Τέχνη και Πολιτιστική Κληρονομιά. Συνέχισε να εργάζεται ως ειδική ερευνήτρια στο Πανεπιστημιακό Μουσείο του Τόκιο.

Νωρίτερα μέσα στον χρόνο ο πρίγκιπας Akishino έγινε επίσημα διάδοχος στον θρόνο μετά την άνοδο του αυτοκράτορα Naruhito το 2019.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα