Πριγκίπισσα Diana: Την ημέρα που κρυφάκουσε τον Κάρολο να λέει στην Camilla “θα σ’ αγαπώ πάντα”
Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images

Στις 31 Αυγούστου συμπληρώνονται 25 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η πριγκίπισσα Diana. Με αφορμή την επέτειο θανάτου της έρχονται στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την “πριγκίπισσα του λαού” που άγγιξε καρδιές και αφύπνισε συνειδήσεις.

Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images

Στο πλαίσιο αυτό επανακυκλοφορεί και το βιβλίο του Andrew Morton, συγγραφέα και δημοσιογράφου, που έχει δημοσιεύσει βιογραφίες βασιλικών μορφών όπως η Diana, που περιλαμβάνει νέο υλικό από τις ηχογραφήσεις της αείμνηστης πριγκίπισσας.

Ο Κάρολος και η σχέση του με την Camilla

Η Diana με δικά της λόγια περιγράφει το πόσο πληγωμένη και εξαπατημένη ένιωσε από τη σχέση του μέλλοντα -τότε- συζύγου της με την Camilla.

Photo by Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images

Τη συνάντησα σχετικά νωρίς. Με σύστησαν στον κύκλο αλλά θεωρούμουν απειλή. Ήμουν πολύ νέα, αλλά ήμουν απειλή. Όταν έφθασα στο Clarence House, υπήρχε μία επιστολή στο κρεβάτι μου από την Camilla, με ημερομηνία δύο ημερών πριν. ‘Πόσο συναρπαστικά νέα για τον αρραβώνα. Ας γευματίσουμε σύντομα όταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα λείπει στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Θα απουσιάζει για τρεις εβδομάδες. Θα ήθελα πολύ να δω το δαχτυλίδι. Με πολλή αγάπη, Camilla. Κι εγώ σκέφτηκα “Ουάου, και σχεδίασα το γεύμα. Έχοντας κατά νου ότι ήμουν τόσο ανώριμη, δεν ήξερα για ζήλια ή κατάθλιψη ή κάτι τέτοιο“, σημειώνει η Diana.

Ήταν όλα υπέροχα όταν ήμουν νηπιαγωγός. Δεν υποφέρεις από οτιδήποτε. Κουράζεσαι αλλά αυτό είναι. Δεν υπάρχει κανείς γύρω σου να σου προκαλεί θλίψη. Οπότε γευματίσαμε, πολύ δύσκολο πράγματι. Μου είπε “δεν θα πας για κυνήγι, έτσι;” Και ρώτησα “τι πράγμα;”. “Άλογο, δεν θα πας για κυνήγι όταν θα πας να ζήσεις στο Χαϊγκρόουβ, έτσι;” Και απάντησα “όχι”. Μου είπε: “Απλώς ήθελα να το ξέρω”, Και σκέφτηκα όσον με αφορούσε, πως αυτός ήταν ο τρόπος επικοινωνλιας της. Ακόμη τόσο ανώριμη να αντιληφθώ όλα τα μηνύματα“.

Έπειτα από μερικές ημέρες η Diana μετακόμισε από το Clarence House στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. “Ήταν ένα μέρος με νεκρή ενέργεια” είπε και αισθανόταν μοναξιά εκεί. Συχνά περιπλανιόταν στις κουζίνες για να συνομιλήσει με το προσωπικό. “Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο ψυχροί ήταν όλοι. Πώς σκεφτόμουν ένα πράγμα αλλά στην ουσία συνέβαινε κάτι άλλο. Τα ψέματα και η εξαπάτηση! Το πρώτο πράγμα που μου κακοφάνηκε ήταν ότι ο μέλλων σύζυγός μου έστελνε λουλούδια στην Camilla Parker Bowles όταν είχε μηνιγγίτιδα. “Στην Gladys από τον Fred” τα παρατσούκλια τους

Ποτέ δεν ασχολήθηκα με αυτά τα πράγματα. Το μόνο πράγμα που του είπα ήταν ότι ‘πρέπει πάντα να είσαι ειλικρινής μαζί μου’. Ήμουν η μόνη που σχεδίαζε τον γάμο γιατί ο Κάρολος είχε φύγει για την περιοδεία στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Και εγώ έκλαιγα με το κόκκινο παλτό μου καθώς τον αποχαιρετούσε ενώ έμπαινε στο αεροπλάνο. Δεν είχε καμία σχέση με το γεγονός ότι έφευγε. Το χειρότερο πράγμα συνέβη προτού φύγει. Ήμουν στο γραφείο του και συζητούσαμε όταν χτύπησε το τηλέφωνό του. Ήταν η Camilla, ακριβώς τότε που θα έλειπε ο Κάρολος για πέντε εβδομάδες. Σκέφτηκα να είμαι καλή και να τον αφήσω να μιλήσει με την ησυχία του ή απλώς να καθίσω εδώ”;

Οπότε σκέφτηκα να είμαι καλή και τον άφησα μόνο του. Μου ράγισε την καρδιά αυτό. Πάντα συζητούσαμε με τον Κάρολο για την Camilla. Μια φορά τον άκουσα στο τηλέφωνο στο μπάνιο του να λέει ‘ό,τι κι αν συμβεί θα σ’ αγαπώ πάντα’. Μετά του είπα ότι τον είχα ακούσει, και μαλώσαμε άσχημα. Κάποιος στο γραφείο του μού είπε ότι είχε βάλει να φτιάξουν ένα βραχιόλι για εκείνη που το φοράει μέχρι σήμερα. Έχει τα αρχικά G και F χαραγμένα, “Gladys” και “Fred”, περιγράφει αναλυτικά όσα την πλήγωναν. Η Diana είδε το βραχιόλι στο γραφείο του ιδιαιτέρου του Κάρολου δύο εβδομάδες πριν παντρευτούν.

Τόση οργή, οργή, οργή! Γιατί δεν μπορείς να είσαι ειλικρινής μαζί μου! Αλλά όχι, ο Κάρολος με απέκοψε εντελώς” προσθέτει.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα