Πριγκίπισσα Diana: Σχεδίαζε να μετεγκατασταθεί στις ΗΠΑ χωρίς τους γιους της εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images

Η πριγκίπισσα Diana σχεδίαζε να μετεγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς τους γιους της λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει, ισχυρίζεται ένας από τους πρώην σωματοφύλακές της.

Στα απομνημονεύματά του, Protecting Diana: A Bodyguard’s Story, ο Lee Sansum τονίζει πως η αείμνηστη πριγκίπισσα επρόκειτο να πει στους παπαράτσι τα σχέδιά της να μετακομίσει στην Αμερική σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον William και τον Harry από τον Τύπο, καθώς έκαναν διακοπές με τον φίλο της, Dodi Al Fayed, στο Σαν Τροπέ τον Ιούλιο του 1997.

Η οικογένεια διέμενε στο πολυτελές γιοτ του επιχειρηματία Mohammed Al Fayed καθώς οι παπαράτσι συνέρρεαν καθημερινά στο σκάφος, σύμφωνα με τον Sansum, ο οποίος παρακολουθούσε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Ο Τύπος ήταν ο όλεθρος της ζωής της παντού, όχι μόνο στο Σαν Τροπέ“, γράφει ο Sansum και προσθέτει: “Και μου είπε, “Δεν μπορώ να κάνω τίποτα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εφημερίδες εκεί μου επιτίθενται ό,τι κι αν κάνω”. Τότε μου είπε: “Θέλω να πάω στις ΗΠΑ και να ζήσω εκεί για να ξεφύγω από όλα αυτά. Τουλάχιστον στην Αμερική, με συμπαθούν και θα με αφήσουν ήσυχη”.

Σ’ αυτό το σημείο ο Sansum ανακαλεί ότι ρώτησε την Diana αν οι γιοι της θα έρχονταν μαζί της και αυτή απάντησε ότι δεν θα της επιτρεπόταν ποτέ να τους πάρει από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Όπως γράφει ο Sansum στα απομνημονεύματά του: “Θα μπορούσατε να πείτε ότι η Diana ήταν μια υπέροχη μητέρα, τόσο στοργική και προσεκτική με τα δύο αγόρια της, αλλά έμοιαζε σαν να έπρεπε να τους αφήσει και τους δύο πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο για να γλυτώσουν πό τον Τύπο, που την κυνηγούσε αδυσώπητα κάθε μέρα της ζωής της. Ήταν επίσης για να τους ελευθερώσει από όλη την προσοχή που προσέλκυαν όταν ήταν μαζί τους“.

Έπειτα από κάποιες μέρες διακοπών, ο Sansum έγραψε ότι η Diana ανακοίνωσε πως θα έλεγε στα Μέσα ότι θα έφευγε οριστικά από τη Μεγάλη Βρετανία. “Ανησύχησα επειδή σκέφτηκα πως αν ο Τύπος απέξω είναι τεράστιος τώρα, που είναι απλώς διακοπές, πιθανόν θα δεκαπλασιαζόταν αν τους έδινε μία τόσο μεγάλη ιστορία. Οι παπαράτσι θα γέμιζαν το σημείο, μέσα στην απελπισία να βγάλουν φωτογραφία την πριγκίπισσα η οποία ήταν έτοιμη να τα παρατήσει όλα και να πάει στην Αμερική” πρόσθεσε ο πρώην σωματοφύλακας.

Ο Sansum πρόσθεσε ότι πράγματι εκείνη τη μέρα η πριγκίπισσα μίλησε στους δημοσιογράφους αλλά δεν ανέφερε τίποτα για μια ενδεχόμενη μετακίνηση στις ΗΠΑ. Παρά τα παράπονά της, ήταν γνωστή για τη σνυεργασία της με συγκεκριμένους ρεπόρτερ και φωτογράφους. Αν μάλιστα ήθελε να φωτογραφηθεί, τους έδινε πληροφορία για το πού θα βρισκόταν. Στο βιβλίο του διαψεύδει τις φήμες ότι η Diana ήταν πνευματικά ασταθής τις εβδομάδες πριν από τον τραγικό χαμό της στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997, στο μοιραίο τροχαίο όπου σκοτώθηκε μαζί με τον Dodi. Παράλληλα, διέψευσε και τις φήμες ότι η σχέση της με τον Dodi Al Fayed ήταν απλώς ένα καλοκαιρινό ειδύλλιο μόνο και μόνο για να κάνει τον πρώην σύντροφό της δρ. Hasnat Khan να ζηλέψει.

Επίσης, ο Sansum έγραψε ότι από τύχη δεν του ανατέθηκε η φύλαξη της Diana και του Dodi όσο περνούσαν χρόνο στο Παρίσι στο τέλος του Αυγούστου 1997. Αντιθέτως, γράφει, τη δουλειά ανέλαβε ο φίλος του Trevor Rees-Jones, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα