Πριγκίπισσα Diana: Bυθίστηκε το πολυτελές γιοτ όπου έκανε τις τελευταίες της διακοπές μαζί με τον Dodi Fayed
H πριγκίπισσα Diana απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στη Μαγιόρκα με το γιοτ "Fortuna" του Βασιλιά Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, η βασίλισσα Άννα-Μαρία, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και η πριγκίπισσα Θεοδώρα της Ελλάδας, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, 15 Αυγούστου 1990. Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images

Στον βυθό της θάλασσας βρίσκεται το παγκοσμίου φήμης γιοτ των διασημοτήτων, στο οποίο απόλαυσαν τις τελευταίες καλοκαιρινές τους διακοπές η πριγκίπισσα Diana και ο σύντροφός της Dodi Fayed πριν από το θάνατό τους.

Το Cujo, κάποτε αγαπημένο των σουπερστάρ του Χόλιγουντ, εξαφανίστηκε κάτω από τα κύματα της Μεσογείου αφού προσέκρουσε σε άγνωστο αντικείμενο, περίπου 18 μίλια ανοικτά του Beaulieu-sur-Mer, στη Γαλλική Ριβιέρα, το Σάββατο. Επτά άτομα που επέβαιναν στο σκάφος διασώθηκαν μετά το ατύχημα, αλλά το σκάφος κατέληξε σε βάθος σχεδόν 2.500 μέτρων, δήλωσε η τοπική Αστυνομία.

Ο καπετάνιος του Cujo εξέπεμψε σήμα κινδύνου”, δήλωσε ένας αξιωματικός. “Το πλοίο του βυθιζόταν λόγω διαρροής. Στείλαμε σωστικά σκάφη από την Αντίμπ και, αφού βεβαιωθήκαμε ότι όλοι ήταν ασφαλείς, οι χωροφύλακες εντόπισαν μια σημαντική διαρροή νερού στο επίπεδο του μπροστινού δεξιού κύτους. Ο ιδιοκτήτης του είχε ενεργοποιήσει τις αντλίες και διατηρούσε τις μηχανές σε λειτουργία, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη βύθιση του πλοίου” πρόσθεσε.

Έφτασαν επίσης σκάφη διάσωσης, αλλά δεν μπόρεσαν να σώσουν το σκάφος από τη βύθιση.

Οι αναφορές για το Cujo – μια ινδική λέξη που σημαίνει “ασταμάτητη δύναμη” – κυριάρχησαν στα μέσα ενημέρωσης τον Αύγουστο του 1997, όταν το σκάφος ανήκε στον σύντροφο της Diana, Dodi Al-Fayed.

Ο πολυεκατομμυριούχος κινηματογραφικός παραγωγός είχε ξοδέψει περίπου 1 εκατομμύριο λίρες για την ανακαίνιση του σκάφους και φλέρταρε την Diana σ’ αυτό, ενώ τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου παρακολουθούσαν.

Αυτό συνέβη λίγο πριν το ζευγάρι σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο κέντρο του Παρισιού, τον Αύγουστο του 1997.

Εκείνο το καλοκαίρι, η Diana φωτογραφήθηκε επίσης στο Sokar, το γιοτ που ανήκε τότε στον πατέρα του Al-Fayed, τον δισεκατομμυριούχο του λιανεμπορίου Mohamed Al-Fayed. Προηγουμένως ονομαζόταν “Jonikal.”

Το ζευγάρι εθεάθη να φιλιέται και να αγκαλιάζεται στο κατάστρωμα λιγότερο από έναν χρόνο αφού η Diana και ο πρίγκιπας Κάρολος συμφώνησαν για το διαζύγιό τους.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα