Πρίγκιπας Κάρολος: Νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου – Το πρώτο του μήνυμα μετά τον θάνατο της μητέρας του
@ClarenceHouse/twitter

Ο πρίγκιπας Κάρολος χρίστηκε βασιλιάς αυτόματα με τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, που έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης, σε ηλικία 96 χρόνων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ο Κάρολος αναφερόταν ως βασιλιάς και η Καμίλα, βασιλική σύζυγος. “Η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Μπαλμόραλ, το απόγευμα. Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος θα παραμείνουν στο Μπαλμόραλ το απόγευμα και θα επιστρέψουν στο Λονδίνο αύριο”.

Ο Κάρολος απηύθυνε το πρώτο του μήνυμα στον λαό ως βασιλιάς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ανακτόρων ο βασιλιάς Κάρολος σημείωσε στις πρώτες του δηλώσεις: “Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της μεγαλειότητας της βασίλισσας, είναι μια στιγμή υπέρτατης θλίψης για εμένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου. Θρηνούμε βαθύτατα τον θάνατο της λατρεμένης μονάρχη και πολυαγαπημένης μητέρας. Ξέρω πως η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, την Κιοινοπολιτεία και για αναρίθμητους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη διάρκεια της περιόδου του πενθους και της αλλαγής, η οικογένειά μου και εγώ θα παρηγορούμαστε επειδή γνωρίζαμε πόσο σεβασμό και στοργή δεχόταν η βασίλισσα”

Ο Κάρολος θα ονομάζεται πλέον “βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ”, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη μέχρι πρότινος επίσημη κατοικία του, το Clarence House.

Ο θάνατος της Ελισάβετ σηματοδοτεί μία νέα εποχή για το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς πλέον πρέπει να κοπούν νέα νομίσματα και χαρτονομίσματα με το πρόσωπο του νέου βασιλιά, ενώ θα αλλάξει και ο εθνικός ύμνος από το “God save the queen” σε “king”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα