Πόρισμα-βόμβα της Αρχής για το Ξέπλυμα σε βάρος γνωστού παρουσιαστή και τηλεοπτικού παραγωγού – Δεσμεύεται η περιουσία του

Δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία γνωστού παρουσιαστή και παραγωγού ψυχαγωγικών τηλεοπτικών σόου, καθώς και συνεργατών του με διάταξη του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής που διαβιβάστηκε ήδη στον Οικονομικό εισαγγελέα, υπάρχουν ενδείξεις για την τέλεση από μέρους του ιδίου και των συνεργατών του αξιόποινων πράξεων όπως απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με τον παρουσιαστή να φέρεται ως διευθυντής της.

Συγκεκριμένα, ο συγκεκριμένος παρουσιαστής τηλεοπτικών ψυχαγωγικών σόου φέρεται να προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 20 εκατ. ευρώ, καθώς λάμβανε κρατικές ενισχύσεις, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι είχε συστήσει εικονικές εταιρείες παραγωγής με εκπροσώπους «αχυράνθρωπους». Σε αυτές δηλώνονταν εργαζόμενοι που εμφανίζονταν να πληρώνονται από άλλες εταιρείες, ενώ δεν καταβάλλονταν και οι ασφαλιστικές εισφορές. Παράλληλα φέρεται να μην πλήρωνε φόρους και να εισέπραττε επιστροφές από ΦΠΑ.

Να σημειωθεί ότι εις βάρος του είχε σχηματιστεί κι άλλη δικογραφία από το 2021 στην Οικονομική Εισαγγελία με διερευνώμενα αδικήματα την φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Πηγή: enikos.gr

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα