Phyllis Coates: Πέθανε στα 96 της η πρώτη τηλεοπτική Lois Lane του Superman
Credit: imdb.com

Η Phyllis Coates, που υποδύθηκε την τηλεοπτική Lois Lane τη δεκαετία του 1950, πέθανε σε ηλικία 96 ετών.

Η πρωτοπόρος ηθοποιός απεβίωσε από φυσικά αίτια την Τετάρτη στο Motion Picture & Television Country House and Hospital στο Γούντλαντ Χιλς της Καλιφόρνιας, όπως επιβεβαίωσε η κόρη της Laura Press στο The Hollywood Reporter την Πέμπτη.

Η Coates ήταν περισσότερο γνωστή ως πρωταγωνίστρια δίπλα στον George Reeves στην ασπρόμαυρη σειρά “Adventures of Superman” που προβλήθηκε από το 1952 έως το 1958. Ωστόσο, πρωταγωνίστησε μόνο στα 26 επεισόδια της πρώτης σεζόν της σειράς, ενώ αργότερα αντικαταστάθηκε από τη Noel Neill.

Η σειρά προβαλλόταν για έξι σεζόν, ενώ είχε προγραμματιστεί και έβδομη, αλλά ακυρώθηκε μετά τον θάνατο του Reeves σε ηλικία 45 ετών το 1959.

Η 1η σεζόν του Adventures Of Superman είχε γίνει μια μικρή επιτυχία εν μία νυκτί και γνώρισε ξαφνική επιτυχία και η Coates κλήθηκε να επαναλάβει το ρόλο της, αλλά είχε ήδη υπογράψει για να πρωταγωνιστήσει σε έναν πιλότο που επρόκειτο να πρωταγωνιστήσουν οι Jack Caron και Allen Jenkins, ο οποίος όμως δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε το ερωτικό ενδιαφέρον του Σούπερμαν, καθώς πρωταγωνίστησε ως δημοσιογράφος της Daily Planet, Λόις Λέιν, στην ταινία Superman And The Mole Men του 1951.

Η Coates γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1927 στο Wichita Falls του Τέξας πριν μετακομίσει με την οικογένειά της στο Χόλιγουντ και η καριέρα της ξεκινήσει τη δεκαετία του 1940. Νωρίτερα στην καριέρα της περιόδευε συχνά με τους Οργανισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών (USO) όπου διασκέδαζε τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και τα μέλη των οικογενειών τους.

Χρόνια αργότερα κατάφερε να πάρει μικρότερους δευτερεύοντες ρόλους σε ταινίες όπως το Smart Girls Don’t Talk του 1958 και το My Foolish Heart του 1949. Το 1951, απέκτησε ρόλο για τη χαμηλού προϋπολογισμού ταινία Superman που ακολούθησε την πρώτη χρονιά της σειράς.

Ανεξάρτητα από αυτό συνέχισε την επιτυχημένη καριέρα της με τηλεοπτικούς ρόλους σε εμβληματικές σειρές, όπως το The Abbott And Costello Show το 1953, το The Lone Ranger από το 1953 έως το 1955, το Lassie το 1955 και τα Gunsmoke και Perry Mason από το 1958 έως το 1964.

Είχε επίσης ρόλο στο πλευρό της Barbara Hershey στην τηλεοπτική ταινία The Baby Maker της δεκαετίας του 1970.

Η Coates είχε μια καριέρα που περιελάμβανε περισσότερες από 140 συμμετοχές με τον τελευταίο της τηλεοπτικό ρόλο να είναι αυτός της κυρίας Howard σε δύο επεισόδια της σειράς Dr. Quinn, Medicine Woman το 1994.

Αργότερα την υποδύθηκε η ηθοποιός Lorry Ayers στην ταινία Hollywoodland του 2006, η οποία αφορούσε έναν ερευνητή, τον οποίο υποδύεται ο Adrien Brody, ο οποίος ερευνά τον θάνατο του συμπρωταγωνιστή της στο Superman, Reeves, τον οποίο υποδύεται ο Ben Affleck, ο οποίος κρίθηκε ως αυτοκτονία.

Η Coates είχε παντρευτεί και πάρει διαζύγιο τέσσερις φορές. Οι γάμοι της ήταν ο τηλεοπτικός σκηνοθέτης Richard L Bare, ο μουσικός Robert Nelms, ο σκηνοθέτης του Leave It To Beaver Norman Tokar και ο γιατρός Howard Press.

Η ταλαντούχα ηθοποιός είχε δύο κόρες και μία εγγονή.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα