Πέτρος Φιλιππίδης: Συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού

Συνολική ποινή κάθειρξης οκτώ ετών επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας στον Πέτρο Φιλιππίδη για τις δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014. Το δικαστήριο αναμένεται τώρα να αποφασίσει αν θα του χορηγηθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, κρίθηκε αθώος για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση ομόφωνα. Αντίθετα, τακτικοί και λαϊκοί δικαστές έκριναν τον ηθοποιό ένοχο για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού κατά συρροή. Η απόφαση του δικαστηρίου, ελήφθη επίσης ομόφωνα.

Η καταδίκη του αφορά στις καταγγελίες δύο γυναικών για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014. Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού νεαρής ηθοποιού στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη το 2010 και για απόπειρα βιασμού στο αυτοκίνητο του το 2014 με θύμα άλλη νεαρή ηθοποιό.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι το Εφετείο

Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο παρά την καταδίκη του σε οκτώ χρόνια κάθειρξη θα παραμείνει ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη με σύμφωνη εισαγγελική εισήγηση.

«Δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν», υποστήριξε η εισαγγελέας και συνέχισε λέγοντας ότι “οι περιοριστικοί είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του.”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα