Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μάζης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών άφησε ο ηθοποιός Γιώργος Μάζης. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος σε ανάρτηση του στο Facebook έγραψε, παραπέμποντας παράλληλα στη σκηνή από την ταινία «Ο Θίασος»:

«Έφυγε ο Γιώργος Μάζης… Πολύ λυπήθηκα. ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ. Στη σκηνή αυτή, δείτε κίνηση, φωνή και ερμηνεία στην κόψη! Όταν ξεκουμπώνει το σακάκι του και μένει για λίγο έτσι, άοπλος, λέει όλη τη μετεμφυλιακή μας Ιστορία χωρίς λόγια».

Ποιος ήταν ο Χρήστος Μάζης

Ο Γιώργος Μάζης γεννήθηκε στην Ελευσίνα, το 1938. Ήταν βετεράνος ηθοποιός του θεάτρου, του σινεμά και της τηλεόρασης. Λόγω της βαθιάς, αισθαντικής του φωνής, εργάσθηκε και σαν ηθοποιός φωνής, κυρίως σε μεταγλωττισμένες παιδικές παραγωγές της μικρής οθόνης.

…Mέχρι το πλοίο, 1966- σε σκηνοθεσία Αλέξη Δαμιανού.

Ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, σίριαλ και θεατρικές παραγωγές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Ήταν παντρεμένος με τη συνάδελφό του, Ελπίδα Μπραουδάκη.

Στην απώλεια του Γιώργου Μάζη αναφέρθηκε και ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία έγραψε:

“Καθώς οδηγώ προς την Επίδαυρο ένα θλιβερό νέο ήρθε για έναν πολύ καλό συνάδελφό μας που έφυγε δυστυχώς… Και ο Γιώργος Μάζης δεν είναι πια ανάμεσά μας… ένας πολύ καλός μου φίλος πού μαζί του ξεκίνησα την ιστορία της μεταγλώττισης και συνεργαστήκαμε πολλές φορές μαζί στο θέατρο Καλό ταξίδι Γιώργο μου”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα