Πέθανε ο Γιάννης Βογιατζής στα 89 του

Πένθος στον καλλιτεχνικό χώρο αφού έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βογιατζής, ο αγαπημένος τραγουδιστής που έντυσε με τα τραγούδια του και πρωταγωνίστησε σε επιτυχημένες ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Ήταν 89 ετών.

O Γιάννης Βογιατζής νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Βογιατζής

Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934. Διέγραψε μια λαμπρή πορεία στον χώρο της μουσικής και τον αγαπήσαμε μέσα από τις ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι “Πέταξε ένα πουλί” (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι “Αδέρφια μου αλήτες πουλιά” (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Η φιλία με τον Τόλη Βοσκόπουλο και η “απαγορευτική σιγή”

Ο Γιάννης Βογιατζής, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και το Ενώπιος Ενωπίω τον Νοέμβριο του 2021, είχε μιλήσει για τη φιλία του με τον Τόλη Βοσκόπουλο και για το γεγονός ότι κάποια στιγμή έπεσε “απαγορευτική σιγή” μεταξύ τους.

Εγώ με τον Τόλη ήμουν από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί. Όταν ήταν με τη Στέλλα Στρατηγού τότε. Είχε ένα ωραίο διαμέρισμα, εγώ έμενα στη Φωκίωνος Νέγρη. Όποτε ο Τόλης τον έπιανε η τρέλα με έπαιρνε τηλέφωνο, δύο η ώρα, τρεις το βράδυ, αν δεν δουλεύαμε και μου έλεγε “έλα, έλα” και πήγαινα. Είχε από πάνω ένα δωματιάκι και εκεί καθόμασταν οι δυο μας και γράφαμε τραγούδια, λέγαμε τα δικά μας.

Τελικά, κάποια στιγμή όταν χώρισε πια με τη Στέλλα και έκανε δεσμό με τη συγχωρεμένη τη Ζωίτσα, δεν ξέρω τι συνέβη, ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί… Έφυγε από τη ζωή και λυπηθήκαμε πάρα πολύ… Έτσι όπως έφυγε κιόλας! Δεν είχαμε ξαναμιλήσει, είχαμε χρόνια να μιλήσουμε. Αν και μια φορά είχαμε μιλήσει όταν ήταν με την Γκερέκου πια. Συναντηθήκαμε στου Ψυρρή κάπου, είπαμε μια “καλησπέρα, καλημέρα”, πολύ τυπικά. Ήθελα, όμως, εγώ, του το έλεγα, να μου εξηγήσει, για ποιο λόγο, σε τι έφταιξα, για να το παραδεχθώ…

Δεν ξέρω! Εμένα περνάει από το μυαλό μου ότι μπορεί να φοβόνταν μήπως του βάλω λόγια επειδή ήμασταν πολύ κολλητοί. Δεν το καταλαβαίνω. Δεν το έχω καταλάβει αυτό ακόμη. Ποτέ μου δεν το έχω καταλάβει, τον αγαπούσα πολύ τον Τόλη. Και όχι επειδή μου έδωσε τα δυο τραγούδια, που το ένα με έβγαλε και χουντικό για το “Αδέρφια μου αλήτες πουλιά” … Και όμως!” είχε πει στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου.

Υπήρξε ένα από τα αστέρια της δεκαετίας του 1960. Ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού και είχε τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας. Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Το 1970, πριν από την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και έπειτα από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι, σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια.

Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά. Έπειτα από 25 χρόνια πολιτικού γάμου, παντρεύτηκε το 2007 τη γυναίκα του και με θρησκευτικό γάμο. Είναι πρώτος εξάδελφος του ηθοποιού Γιάννη Βογιατζή.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα