Πέθανε η ηθοποιός Ρένα Βενιέρη – Ήταν σύζυγος του δημοσιογράφου Μανώλη Μαυρομμάτη

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα Σάββατο (25/5/24) από ανακοπή, η Ρένα Βενιέρη, η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Τέσσερις μήνες μετά την φωτιά στο σπίτι του ζευγαριού στο Κολωνάκι, η ηθοποιός Ρένα Βενιέρη, βγήκε από τη ΜΕΘ και νοσηλευόταν στη μονάδα εγκαυμάτων αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Η Ρένα Βενιέρη, έδωσε μεγάλη μάχη, ωστόσο το πρωί, οι ελπίδες της οικογένειας έσβησαν όταν κόπηκε το νήμα της ζωής της από ανακοπή.

Την ίδια ώρα, ο Μανώλης Μαυρομμάτης αναρρώνει στο Γενικό Κρατικό, μετά από χειρουργείο που έχει κάνει στην κοιλιακή χώρα. Υπενθυμίζεται ότι οι δυο τους μπήκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους στο Κολωνάκι.

Ποια ήταν η Ρένα Βενιέρη

Η Ρένα Βενιέρη – Μαυρομμάτη γεννήθηκε στην Άρτα στις 20 Ιουνίου 1943 και αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1965. Εμφανίστηκε στη σκηνή, στο θέατρο ΒΕΡΓΗ, στο έργο του Όσκαρ Γουάιλντ “Η βεντάλια της Λαίδης Γουίντερμιρ”, με τον θίασο Βέργη-Αρώνη, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολονάκη.

Στη συνέχεια, ο δάσκαλός της, Κώστας Μιχαηλίδης, την ενέταξε στον θίασο της Αρχαίας Τραγωδίας, ως μία από τις κορυφαίες του Χορού, στην “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” και την “Λυσσιστράτη” σε περιοδεία στη Νότιο Αφρική και στα αρχαία θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ως επαγγελματίας ηθοποιός, πρωτοέπαιξε στον θίασο της Άννας Συνοδινού στις “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολονάκη. Στη συνέχεια, εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο, ενώ συνεργάστηκε με του θιάσους των Γιάννη Γκιωνάκη, Διονύση Παπαγιαννόπουλου, Μίμη Φωτόπουλου, Λάμπρου Κωσταντάρα.

Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό αθητικογράφο Μανώλη Μαυρομμάτη με τον οποίο απέκτησαν ένα γιο, τον Μιχάλη. Μάλιστα με τον σύζυγό της, δημιούργησε την “Ελεύθερη Λαϊκή Σκηνή” και ανέβασαν αρκετά έργα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα