Παντελής Ζερβός-Σπύρος Καλογήρου: Σπάνια φωτογραφία σε διάλειμμα των γυρισμάτων της ταινίας “Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά”

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία, στην οποία ο Παντελής Ζερβός και ο Σπύρος Καλογήρου ποζάρουν σε διάλειμμα των γυρισμάτων της ταινίας “Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά” το 1968 στη Μακρυνίτσα του Πηλίου.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Ο Σπύρος Καλογήρου με τον Παντελή Ζερβό το φθινόπωρο του 1968 στην Μακρυνίτσα Πηλίου σε διάλειμμα των γυρισμάτων της δραματικής ταινίας της Φίνος Φιλμ και του Ντίνου Δημόπουλου “Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά”. Οι δύο μεγάλοι Έλληνες ηθοποιοί ερμηνεύουν εξαιρετικά τον σκληρό και αδίστακτο μπακάλη του χωριού “Γαρμπή” καθώς και τον κοινοτάρχη και πατέρα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αντίστοιχα. Εμβληματικές φυσιογνωμίες του θεάτρου και του κιν/φου, υπήρξαν δύο σεμνοί και ταπεινοί εργάτες της υποκριτικής τέχνης και μιας ευρείας γκάμας ηθοποιοί που ερμήνευσαν με την ίδια ευκολία και με απόλυτη πειστικότητα τόσο δραματικούς όσο και κωμικούς ρόλους.

“Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά” αποτελεί την τρίτη ταινία εισπρακτικά στην ιστορία του ελληνικού σινεμά μετά την “Υπολοχαγό Νατάσσα” και την “Αρχόντισσα και ο αλήτης”, ξεπερνώντας τα 739.000 εισιτήρια στην πρώτη προβολή της στις 27 Οκτωβρίου του 1969. Τα γυρίσματα γίνονται στο “Μπαλκόνι του Πηλίου” την Μακρυνίτσα, όπου για τις ανάγκες του σεναρίου που υπογράφουν οι Λάκης Μιχαηλίδης και Ανθή Δημοπούλου, αλλάζει ονομασία σε Κρυονέρι Πιερίας, αποτυπώνοντας με υπέροχα πλάνα τις ξεχωριστές ομορφιές του τόπου.

Χαρακτηριστική η σκηνή στον σταθμό του τρένου στα Άνω Λεχώνια όπου η δασκάλα που υποδύεται έξοχα η Αλίκη Βουγιουκλάκη, κατεβαίνει από τον θρυλικό “Μουτζούρη” που ονομάστηκε έτσι για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Το ιστορικό αυτό τρενάκι και ένα αληθινό “κόσμημα” του Πηλίου, κατασκευάσθηκε το 1896 και η διαδρομή του από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές χαρακτηρίζεται από τις ωραιότερες στην Ευρώπη. Η ταινία αποτελεί μια ιδιαίτερα “ευτυχισμένη στιγμή” για την Αλίκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ καθώς κατά τα γυρίσματα μαθαίνουν ότι θα γίνουν γονείς και τα οποία διακόπτονται στην συνέχεια λόγω επιπλοκών της εγκυμοσύνης για να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 1969. Όπως θα δηλώσει η ίδια η αξέχαστη ηθοποιός στην τηλεοπτική εκπομπή του Φρέντυ Γερμανού κατά την παραμονή της στο Μαιευτήριο, υπήρξε η αγαπημένη της καθώς έμαθε το χαρμόσυνο γεγονός για τον σπουδαιότερο ρόλο της ζωής της, τον ρόλο της Μάνας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα