Παγκόσμια συγκίνηση για τον 12χρονο Archie – Οι γιατροί αποσύνδεσαν τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή

Ο 12χρονος Archie Battersbee, το εγκεφαλικά νεκρό αγόρι από τη Βρετανία που ήταν σε μηχανική υποστήριξη, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, αφού οι γιατροί αποσύνδεσαν τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.

Ο Archie απεβίωσε στο νοσοκομείο στις 12.15 μ.μ. περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. ¨Όπως έγινε γνωστό αποσυνδέθηκε από την μηχανική υποστήριξη στις 12 π.μ. σήμερα το πρωί.

Η μητέρα του παιδιού Hollie Dance και η θεία του Ella Carter, έξω από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου στο Whitechapel του ανατολικού Λονδίnνου, όπου νοσηλευόταν ο 12χρονος, ανακοίνωσαν στους δημοσιογράφους τον θάνατο του.

«Ο Archie πέθανε στις 12.15 σήμερα. Πάλεψε μέχρι τέλους και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του.

Ο Archie ήταν σε κώμα από τις 7 Απριλίου, πιθανόν γιατί είχε λάβει μέρος σε διαδικτυακή πρόκληση. Οι γιατροί θεωρούν ότι δεν είχε καμία ελπίδα ανάρρωσης.

Χωρίς να έχουν πλέον άλλη νομική δυνατότητα, μετά τον δικαστικό αγώνα που έκαναν οι γονείς του Archie Battersbee  για να τον μεταφέρουν σε κέντρο ανακούφισης, στο οποίο θα είχε «ένα αξιοπρεπές τέλος», ειδοποιήθηκαν ότι θα τερματιζόταν η μηχανική υποστήριξη στον εγκεφαλικά νεκρό γιο τους από τις 12:00 (ώρα Ελλάδος) του Σαββάτου.

Πηγή: enikos.gr

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα