Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: H Barbie γιορτάζει και ενθαρρύνει τα κορίτσια να ακολουθήσουν τις STEM Επιστήμες
Δρ. Maggie Aderin-Pocock (από το Ηνωμένο Βασίλειο): Space

Η Barbie γιορτάζει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και τιμά επτά γυναίκες-πρότυπα από τον κλάδο των STEM Επιστημών (Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών) ως μέρος της δέσμευσής της να εμπνέει τα κορίτσια να ανακαλύψουν τις απεριόριστες δυνατότητές τους.

Η Barbie δημιουργεί μοναδικές κούκλες, τιμώντας γυναίκες-πρότυπα από όλο τον κόσμο. Aναγνωρίζει τη σημαντικότητα της προβολής θετικών γυναικείων προτύπων που εκπροσωπούν Επιστήμες STEM και τη θεωρεί απαραίτητη ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν και να διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους για επαγγέλματα σε αυτόν τον κλάδο.

Οι γυναίκες αποτελούν λιγότερο από το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού των επαγγελμάτων STEM, sύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των Ηνωμένων Πολιτειών, και είναι αποδεδειγμένο ότι τα κορίτσια καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους απομακρύνονται συστηματικά από αυτά τα επαγγέλματα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πανεπιστημιακών Γυναικών. Για να δείξει στα κορίτσια πως μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται, η Barbie συνεχίζει τη δέσμευσή της να αναγνωρίζει γυναίκες πρότυπα και να αναδεικνύει καριέρες που ιστορικά υποεκπροσωπούνται από αυτές.

Susan Wojcicki (από τις Ηνωμένες Πολιτείες): CEO του YouTube

Η Lisa McKnight, SVP και Global Head of Barbie & Dolls της Mattel δήλωσε: «Η Barbie έχει ως αποστολή να προβάλει γυναίκες πρότυπα από διαφορετικούς επαγγελματικούς τομείς, εθνικότητες, έτσι ώστε τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο να μπορούν να δουν τον εαυτό τους σε επαγγέλματα που μπορεί να μην φαίνονται πάντα τόσο προσιτά. Ο κλάδος των STEM Επιστημών υποεκπροσωπείται από τις γυναίκες και ελπίζουμε αυτές οι επτά γυναίκες-ηγέτες της Επιστήμης και της Τεχνολογίας να ενθαρρύνουν τα κορίτσια να ακολουθήσουν το πάθος τους σε αυτόν τον τομέα. Σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε την προσπάθεια για να κλείσουμε το Dream Gap και να υπενθυμίσουμε στα κορίτσια τις απεριόριστες δυνατότητές τους».

Δρ. Maggie Aderin-Pocock (από το Ηνωμένο Βασίλειο): Space

Η σειρά Role Model της Barbie περιλαμβάνει γυναίκες που μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για την επόμενη γενιά γυναικών σε διάφορους τομείς των STEM Επιστημών. Αυτές οι γυναίκες λαμβάνουν την υψηλότερη αναγνώριση της Barbie, μια μοναδική κούκλα που φτιάχτηκε για να τιμήσει τον ρόλο τους ως πρότυπα κοριτσιών ανά τον κόσμο. Η σειρά περιλαμβάνει τις:

· Susan Wojcicki (από τις Ηνωμένες Πολιτείες): CEO του YouTube
· Anne Wojcicki ( από τις Ηνωμένες Πολιτείες): Συνιδρύτρια και CEO της 23andME
· Janet Wojcicki (από τις Ηνωμένες Πολιτείες): Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια
· Katya Echazarreta (από το Μεξικό): Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και
Παρουσιάστρια εκπομπών για Επιστήμες
· Δρ. Maggie Aderin-Pocock (από το Ηνωμένο Βασίλειο): Space
Scientist και Εκπαιδευτικός Επιστημών
· Δρ. Antje Boetius (από τη Γερμανία): Ερευνήτρια και Μικροβιολόγος
· Li Yinuo (από την Κίνα): Συνιδρύτρια της ETU Education

Δρ. Antje Boetius (από τη Γερμανία): Ερευνήτρια και Μικροβιολόγος

Επιπλέον, η Barbie μέσω ενός ειδικού επεισοδίου της σειράς Barbie You Can Be Anything θα αποτίσει φόρο τιμής σε όλες αυτές τις γυναίκες συνομιλώντας μαζί τους και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

Συνεχίζοντας τη δέσμευση της, η Barbie δημιούργησε το 2018 το Dream Gap Project, μια παγκόσμια πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό να δώσει στα κορίτσια τους πόρους και τη βοήθεια που χρειάζονται για να συνεχίσουν να πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται. Η Barbie μέσω του Barbie Dream Gap Project έχει υποστηρίξει, με πάνω από 1,5 εκατομμύριο δολάρια, μη κερδοσκοπικούς φορείς που έχουν ως αποστολή την εκπαίδευση, την καθοδήγηση, την ένταξη, τη συμπερίληψη και την αποδοχή των κοριτσιών.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα