Orpheus Pledger: Φυγάς ο σταρ του Home and Away – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του
Ο Orpheus Pledger στο Home and Away
Credit: imdb.com

Ένας πρώην πρωταγωνιστής του Home and Away διαφεύγει από την αστυνομία, αφού δραπέτευσε λίγα λεπτά πριν δικαστεί για την κατηγορία της επίθεσης.

Ο Orpheus Pledger, 30 ετών, συνοδεύτηκε από την αστυνομία από τη φυλακή στο Royal Melbourne Hospital, περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα της Τρίτης για να υποβληθεί σε αξιολόγηση ψυχικής υγείας.

Όμως το δικαστήριο άκουσε ότι δεν είχε ακόμη εξεταστεί από τους γιατρούς έως τις 9.10 π.μ. περίπου. Στη συνέχεια φέρεται να σηκώθηκε και να βγήκε έξω, παραβιάζοντας τους όρους της εγγύησής του. Ο Pledger παραμένει ελεύθερος με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψής του.

Η υποτιθέμενη απόδραση οδήγησε τον δικαστή της Μελβούρνης Justin Foster να θυμώσει ότι είχε υποκύψει να εγκρίνει την επίσκεψη στο νοσοκομείο σε ακρόαση τη Δευτέρα. Ο πρώην ηθοποιός – ο οποίος υποδύθηκε τον Mason Morgan στη σαπουνόπερα για 339 επεισόδια από το 2016 έως το 2019 – είχε προφυλακιστεί μετά τη σύλληψή του στις 27 Μαρτίου.

Το δικαστήριο άκουσε ότι ο Pledger είχε συλληφθεί την επομένη της ημέρας που φέρεται να επιτέθηκε στην ίδια γυναίκα, η οποία δεν μπορεί να αναγνωριστεί για νομικούς λόγους, για ένατη φορά από το 2021.

Το υλικό ασφαλείας από το περιστατικό φέρεται να έδειξε τον Pledger να αρπάζει τα μαλλιά της και να τη ρίχνει στο έδαφος πριν την πατήσει στο κεφάλι.

Ο Pledger αναμενόταν να υποβληθεί σε αξιολόγηση στο νοσοκομείο και να επιστρέψει στο δικαστήριο την Τρίτη για να επανεκτιμηθούν οι όροι της εγγύησής του.

Αλλά όταν η υπόθεση του κλήθηκε από τον δικαστή Foster το πρωί της Τρίτης, δεν μπορούσε να βρεθεί.

Ο δικηγόρος του Pledger, Jasper MacCuspie, δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του είχε διαφύγει από το νοσοκομείο αφού δεν είχε εμφανιστεί για σχεδόν έξι ώρες.

Ο δικαστής Foster είχε δώσει εντολή τη Δευτέρα να γίνει αξιολόγηση του Pledger, όταν τον προέτρεψε ο δικηγόρος του ηθοποιού.

Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να βοηθήσει “να μετριαστούν οι μελλοντικοί κίνδυνοι για την κοινότητα” και να λάβει ο κατηγορούμενος τη βοήθεια που “οι ειδικοί λένε ότι χρειάζεται”.

Αλλά την Τρίτη, ο δικαστής Foster είπε στο δικαστήριο: “Αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι αν θα χορηγήσω ποτέ ξανά αυτήν τη διαταγή”.

Είπε επίσης ότι ήταν εξοργισμένος που ένας ύποπτος ψυχικά ασθενής είχε αφεθεί χωρίς θεραπεία και χωρίς επίβλεψη για σχεδόν έξι ώρες. Η εγγύηση του Pledger ανακλήθηκε και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του.

Το δικαστήριο άκουσε τη Δευτέρα ότι ένα τηλεφώνημα από το φερόμενο ως θύμα επίθεσης του Pledger προειδοποίησε την αστυνομία ότι βρισκόταν εν μέσω περιστατικού ψυχικής υγείας. Το φερόμενο ως θύμα ακούστηκε να λέει “έρχεται” πριν διακοπεί η γραμμή, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο.

Φέρεται να υπέστη σειρά σοβαρών τραυματισμών από το περιστατικό της 25ης Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων αιματωμάτων στο μέτωπό της, κοψίματα στο μάγουλό της και μώλωπες στο λαιμό, στο πίσω μέρος του χεριού και στο μάγουλο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα